Batačići sa povrćem
Potrebno je:
600 g malih pilećih batačića
160 g tikvica
150 g paprika (zelena i crvena)
140 g crnog luka
100 g šampinjona
1 kašičica smeđeg šećera
1 kašičica suvog biljnog začina
1 kašičica mlevenog bibera
1 kašičica belog luka u prahu
1 kašika čili sosa
2 trouglića topljenog sira
1 kašika paradajz pirea
80 ml vode
1 kašičica gustina
Priprema:
1. U dubljoj posudi sipati ulje i kada se zagreje ubaciti batačiće posute začinom za piletinu. Ispržiti batačiće, pa ih izvadi u tanjir.U istu masnoću ubaciti crni luk isečen na tanje polurežnjeve, posuti ga sa kašičicom smeđeg šećera i pržiti dok se luk ne karamelizuje. Zatim ubaciti tikvicu i paprike isečene na štapiće i šampinjone isečene na polovine ili četvrtine ako su krupniji. Posuti sa biljnim začinom, mlevenim biberom i belim lukom, pa dobro sve promešati. Pržiti na srednjoj temperaturi, dok povrće ne omekša (ali da ipak ostane po malo hrskavo).
2. Zatim ubaciti čili sos, vodu u kojoj je rastvoren gustin i trougliće sira. Promešati, smanjiti temperaturu i pustiti da se sir otopi. Poslužiti sa prženim batačićima i pire krompirom.
Veoma ukusno, pikantno, jelo.



Коментари
Постави коментар