Punjena paprika sa piletinom
Potrebno je:
6 polovina babura (360 g paprika)
20 ml ulja
Fil:
300 g belog pilećeg mesa
1 kašičica suvog biljnog začina
1/2 kašičice mlevenog bibera
1 kašičica crnog luka u prahu
1 kašičica belog luka u prahu
2 kašičice aleve paprike
20 g brašna
120 ml vode
70 g kisele pavlake
70 g kačkavalja (gauda, edamer, trapist...)
1/2 manjeg paradajza
Priprema:
1. Babure preseći na pola i očistiti semenke i drške. Poređati paprike u odgovarajuću posudu preko pek papira i ostaviti posudu na stranu. Pileće meso iseći na sitne kockice. Kačkavalj sitno narendati. Paradajz iseći na tanke režnjeve i skloniti semenke i pulpu oko njih da ne bi pustio vodu, pa ga iseći na trake.
2. U odgovarajuću posudu sa nelepljivim dnom sipati ulje i staviti da se zagreje na srednjoj temperaturi. Ubaciti iseckanu piletinu, promešati i pržiti dok ne pobeli. Posuti meso sa suvim biljnim začinom, mlevenim biberom, crnim lukom u prahu (ili pola glavice sitno iseckanog crnog luka), belim lukom u prahu i alevom paprikom. Promešati i pržiti dok ne ispari voda koju je meso pustilo. Smanjiti temperaturu, pa meso posuti sa brašnom, promešati i preliti sa mlakom vodom, dobro promešati i varjačom sastrugati brašno sa dna posude. Ubaciti kiselu pavlaku, promešati i pržiti uz stalno mešanje oko dva minuta.
3. Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni. Kašikom napuniti paprike sa filom. Preko fila posuti narendani kačkavalj i poređati trake paradajza. Staviti da se peče 25-35 minuta dok kačkavalj lepo porumeni.
Poslužiti ih tople, a veoma su ukusne i kada se ohlade.



Коментари
Постави коментар