Pečeni kačamak
Potrebno je:
- 2 čaše (od 250 ml) kukuruznog brašna
 - 2 čaše ključale (vrele) vode
 - 1 čaša gustog jogurta
 - 1 kašika sode bikarbone
 - 2 jajeta
 - 200 g izdrobljenog sira
 - 50 ml ulja
 - 1 kašičica soli
 
Priprema
      1. U dublju posudu staviti brašno, 
pa ga preliti sa vrelom vodom. Dobro promešati i ostaviti da se ohladi. 
Jogurt sipati u dublju šerpicu, staviti sodu bikarbonu, promešati i 
sačekati da se soda aktivira (jogurt će narasti, kao kada u mleku 
podižemo kvasac).
     
    
      2. U odgovarajuću posudu razbiti 
jaja, dodati so i ulje, pa ih žicom za mućenje, penasto, umutiti. Sipati
 jogurt sa sodom bikarbonom i sjediniti.
     
    
      3. U ohlađeno brašno dodati umućenu smesu sa jajima i umutiti. Na kraju ubaciti izmrvljen sir, pa varjačom promešati.
     
    
      4. Rernu uključiti da se ugreje na 200 stepeni. Umućenu smesu sipati u podmazanu tepsiju, vel 26 cm, i staviti da se peče.
     
    
      5. Kada testo porumeni (probati 
čačkalicom da li je pečeno) izvaditi i ostaviti da se malo prohladi. 
Pečeni kačamak iseći na parčiće po želji i poslužiti uz jogurt, kiselo 
mleko, kajmak...(ja ga najviše volim sa kiselim kupusom).
     
    



Savrseno :D
ОдговориИзбришиHvala Tina!
ОдговориИзбриши