Đuveč
Potrebno je:
- 1/2 kg svinjskog mesa
 - 1/2 kg junećeg mesa
 - 1/2 kg mesnate, dimljene, slanine
 - 1 veća crvena paprika (sveža)
 - 200 g zelene boranije
 - 200 g kukuruza šećerca
 - 2 šargarepe
 - 1 kašika sveže izrendanog, đumbira
 - 200 g šampinjona
 - 1 glavica crnog luka
 - 4 češnja belog luka
 - 1/2 kg crvenog krompira
 - 1/2 l pasiranog paradajza
 - 300 ml belog vina
 - 1 kašika šećera
 - 200 g iseckanog paradajza (iz konzerve)
 - 100 ml ulja
 - suvi biljni začin
 - biber
 
Priprema
1. Svinjsko meso, juneće meso i 
slaninu iseći na krupnije komade. Crni i beli luk sitno iseckati. 
Šargarepu iseći na krugove, papriku na trake, boraniju iseći na 3-4 
dela, šampinjone preseći na pola (ako su krupnije, preseći ih na 
četvrtine) i krompir iseći na četvrtine.
     
    
2. U dublju posudu staviti isečeno 
meso i isečeni povrće. Dodati kukuruz šećerac, izrendani đumbir i 
iseckani paradajz, iz konzerve. Posuti sa kašikom šećera, kao i sa 
mlevenim biberom i biozačinom (po ukusu). Dobro promešati.
     
    
3. Rernu uključiti na 190 stepeni. 
Uzeti, veći, pekač i izručiti pripremljenu smesu. Preliti mešavinom pasiranog paradajza i belog vina. Sipati ulje. 
     
    
4. Poklopiti pekač (ili ga prekriti 
alu folijom) i staviti ga u, zagrejanu, rernu. Čim jelo provri smanjiti 
temperaturu na 160 stepeni i jelo krčkati tri sata. 
     
    
5. Poslužiti uz odgovarajuću salatu i, naravno, stari, dobar Staropramen, pivo.
     
    



Коментари
Постави коментар