Medena svinjska rebra
Potrebno je:
- 1 kg svinjskih rebara
- 1 kašičica pikantnog senfa
- 1 kašičica dižon senfa
- 2 kašike meda
- 1 kašičica čili sosa
- 2 kašičice aleve paprike
- 1 kašika majoneza
- 2 kašike paradajz pirea
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- 1/2 kašičice mlevenog bibera
I još:
- 1 kg krompira
- 400 g šampinjona
- 1 kašika aleve paprike
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- 1 kašičica belog luka u prahu
Za prelivanje jela:
- 100 ml ulja
- 200 ml piva
Priprema
1. Svinjska rebra iseći na manje
parčiće. U odgovarajuću posudu sjediniti sve navedene začine, pa
napravljenom mešavinom dobro premazati svako parče mesa. Pripremljeno
meso staviti u posudu, pokriti alu folijom i ostaviti pola sata, da
odstoji, na sobnoj temperaturi.
2. Krompir očistiti i iseći ga na
četvrtine. Krupnije pečurke prepoloviti, a manje ostaviti cele. U
dubljoj posudi pomešati krompir i šampinjone, pa ih posuti sa alevom
paprikom, suvim biljnim začinom i belim lukom u prahu. Dobro promešati.
3. Uključiti rernu da se ugreje na
200 stepeni. Uzeti odgovarajući pleh, sipati ulje, pa izručiti mešavinu
krompira i šampinjona. Rasporediti po plehu. Po površini poređati meso,
zajedno sa marinadom. Sa strane sipati pivo. Pleh pokriti alu folijom i
staviti da se peče - sat vremena.
4. Posle datog vremena pečenja
izvaditi pleh, skloniti foliju i vratiti u rernu, da se rebarca zapeku.
Poslužiti uz salatu po ukusu i, naravno, moje omiljeno Staropramen pivo.
Živeli!!
Коментари
Постави коментар