Medena svinjska rebra
Potrebno je:
- 1 kg svinjskih rebara
 - 1 kašičica pikantnog senfa
 - 1 kašičica dižon senfa
 - 2 kašike meda
 - 1 kašičica čili sosa
 - 2 kašičice aleve paprike
 - 1 kašika majoneza
 - 2 kašike paradajz pirea
 - 2 kašičice suvog biljnog začina
 - 1/2 kašičice mlevenog bibera
 
I još:
- 1 kg krompira
 - 400 g šampinjona
 - 1 kašika aleve paprike
 - 2 kašičice suvog biljnog začina
 - 1 kašičica belog luka u prahu
 
Za prelivanje jela:
- 100 ml ulja
 - 200 ml piva
 
Priprema
1. Svinjska rebra iseći na manje 
parčiće. U odgovarajuću posudu sjediniti sve navedene začine, pa 
napravljenom mešavinom dobro premazati svako parče mesa. Pripremljeno 
meso staviti u posudu, pokriti alu folijom i ostaviti pola sata, da 
odstoji, na sobnoj temperaturi. 
     
    
2. Krompir očistiti i iseći ga na 
četvrtine. Krupnije pečurke prepoloviti, a manje ostaviti cele. U 
dubljoj posudi pomešati krompir i šampinjone, pa ih posuti sa alevom 
paprikom, suvim biljnim začinom i belim lukom u prahu. Dobro promešati.
     
    
3. Uključiti rernu da se ugreje na 
200 stepeni. Uzeti odgovarajući pleh, sipati ulje, pa izručiti mešavinu 
krompira i šampinjona. Rasporediti po plehu. Po površini poređati meso, 
zajedno sa marinadom. Sa strane sipati pivo. Pleh pokriti alu folijom i 
staviti da se peče - sat vremena.
     
    
4. Posle datog vremena pečenja 
izvaditi pleh, skloniti foliju i vratiti u rernu, da se rebarca zapeku. 
Poslužiti uz salatu po ukusu i, naravno, moje omiljeno Staropramen pivo.
 Živeli!!
     
    



Коментари
Постави коментар