Pileća krem čorba
Potrebno je:
- 2 pileća bataka sa karabatakom
 - 2 veće šargarepe
 - 1 manji paškanat
 - 1 manji koren peršuna
 - 1/2 manjeg celera
 - 1 crni luk
 - 2 veća krompira
 - 250 ml mleka
 - 250 ml pavlake za kuvanje
 - so
 - biozačin
 - biber
 - 1 veza peršuna
 - ulje
 - 1,5 l vode
 
Priprema
      1. Svo povrće (šargarepu, paškanat, 
koren peršuna, celer, crni luk i krompir) iseckati na sitne kockice i 
staviti, na malo ulja, da se prži. Posoliti, po ukusu. Pržiti, na tihoj 
vatri, oko 10-ak minuta. 
     
    
      2. Zatim dodati meso (odvojiti 
batake od karabataka), naliti sa 1,5 l tople vode, poklopiti i, na tihoj
 vatri, kuvati, dok meso potpuno ne omekša.
     
    
      3. Kada se meso skuvalo, izvaditi 
ga, skloniti kožuricu, a meso iseći na deblje (a uže) trake. Iz čorbice 
izvaditi rešetkastom kašikom malo povrća, a ostalo povrće, ručnim 
blenderom, izmiksati.
     
    
      4. U tako pripremljenu čorbu vratiti
 iseckano meso, kao i izvađeno povrće. Naliti sa mlekom i pavlakom za 
kuvanje i staviti, na tihu vatru, samo da proključa. Paziti da ne 
zagori. Staviti, po ukusu, bibera i biozačina i na samom kraju ubaciti 
iseckani peršun.
     
    



Коментари
Постави коментар