Pileća krem čorba
Potrebno je:
- 2 pileća bataka sa karabatakom
- 2 veće šargarepe
- 1 manji paškanat
- 1 manji koren peršuna
- 1/2 manjeg celera
- 1 crni luk
- 2 veća krompira
- 250 ml mleka
- 250 ml pavlake za kuvanje
- so
- biozačin
- biber
- 1 veza peršuna
- ulje
- 1,5 l vode
Priprema
1. Svo povrće (šargarepu, paškanat,
koren peršuna, celer, crni luk i krompir) iseckati na sitne kockice i
staviti, na malo ulja, da se prži. Posoliti, po ukusu. Pržiti, na tihoj
vatri, oko 10-ak minuta.
2. Zatim dodati meso (odvojiti
batake od karabataka), naliti sa 1,5 l tople vode, poklopiti i, na tihoj
vatri, kuvati, dok meso potpuno ne omekša.
3. Kada se meso skuvalo, izvaditi
ga, skloniti kožuricu, a meso iseći na deblje (a uže) trake. Iz čorbice
izvaditi rešetkastom kašikom malo povrća, a ostalo povrće, ručnim
blenderom, izmiksati.
4. U tako pripremljenu čorbu vratiti
iseckano meso, kao i izvađeno povrće. Naliti sa mlekom i pavlakom za
kuvanje i staviti, na tihu vatru, samo da proključa. Paziti da ne
zagori. Staviti, po ukusu, bibera i biozačina i na samom kraju ubaciti
iseckani peršun.
Коментари
Постави коментар