Slani rolat sa korama za pitu
Potrebno je:
- 1/2 kg tankih kora za pitu
 
Za fil I:
- 4 jajeta
 - 600 g mrvljenog sira
 - 100 ml kisele vode
 - 100 ml ulja
 - 1,5 kašičica soli
 - 1 kesica praška za pecivo
 
Za fil II:
- 3 čaše kisele pavlake
 - 250 g stišnjene šunke, tanko isečene
 
I još:
- 100 g susama
 
Priprema
      1. Prvo spremamo fil I: U dubljoj 
posudi odvojiti belanca od žumanaca i sa dodatkom soli, umutiti u čvrst 
šam. Dodati žumanca i umutiti penasto. Zatim dodati kiselu vodu, ulje i 
pecivo. Sjediniti. Na kraju ubaciti mrvljeni sir i dobro umutiti, da 
postane kremasto.
     
    
      2. Dno pleha od el. šporeta prekriti
 pek papirom, a ivice premazati uljem. Uzeti jednu koru za pitu i 
staviti je u pleh. Ravnomerno je premazati filom, oko 3 kašike fila. 
     
    
      3. Nastaviti ređanje kora i svaku 
premazivati sa filom. Premazati i zadnju koru sa filom, pa po njoj 
posuti 100 g susama. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, 
na 190 C. Kada počne da rumeni, smanjiti na 160 C, i ispeći do kraja.
     
    
      4. Pečeno testo izvaditi i ostaviti 10-ak minuta da se prohladi.
     
    
      5. Navlažiti veću krpu i staviti je na radnu površinu. Preko nje prevrnuti ispečene kore, tako da kora sa susamom bude na dnu.
     
    
      6. Pomoću krpe umotati u rolat i ostaviti da se potpuno ohladi.
     
    
      7. Po 1,5 čašu kisele pavlake staviti u dublji tanjir i samo blago, viljuškom, promešati. 
Ohlađenu koru prebaciti na aluminijumsku foliju i odmotati. Preko kore premazati prvi sloj od kisele pavlake (1,5 čaša).
     
    
      8. Zatim poređati, tanko isečenu, šunku,...
     
    
      9. ...pa preko šunke premazati drugi sloj pavlake.
     
    
      10. Umotati, čvrsto, u rolat,...
     
    
      11.... pa uviti u alu foliju i ostaviti preko noći u frižideru.
     
    
      12. Narednog dana skloniti foliju i rolat iseći na parčiće, željene debljine. 
     
    



Коментари
Постави коментар