Tart sa šunkom i spanaćem
Testo:
- 350 g brašna
- 150 g margarina
- 30 - 40 ml hladne vode
- 1 kašičica soli
Nadev:
- 100 g dimljene šunke ili dimljene kobasice
- 300 g spanaća
- 1 glavica crnog luka
- ulje
Preliv:
- 1 čaša kisele pavlake
- 2 kašike brašna
- 3 jajeta
- 50 g rendanog tvrdog sira
- malo muskatnog oraha
Priprema
1. Spremiti sipkavo testo, od
margarina i brašna uz dodatak soli i vrlo malo vode. Razviti u veličini
tepsije gde ćete peći (ja sam pekla u tepsiji prečnika 26 cm). Testom
obložiti dno i ivice tepsije. (Dno tepsije prekriti pek papirom, a ivice
premazati puterom).
2. Crni luk i šunku (ili kobasicu)
iseckati sitno. Spanać iseckati, posoliti malo i ostaviti 10-ak minuta
da odstoji. Posle toga spanać dobro iscediti.
3. Staviti ulje da se ugreje. Prvo
staviti šunku da se proprži, zatim dodati luk i na kraju spanać. Pržiti
vrlo kratko, otprilike 10 minuta. Na testo staviti pripremljen ( prohlađen ) nadev.
4. Za preliv umutiti 3 jaja. Dodati 2
kašike brašna i dobro sjediniti sa jajima. Na kraju dodati rendani
sir, kiselu pavlaku i 1/3 kašičice muskatnog oraha u prahu. Preliti
preko nadeva. Površinu ukrasiti trakama od preostalog testa. Staviti da
se peče u prethodho zagrejanoj rerni, na 200 stepeni.
Коментари
Постави коментар