Tart sa šunkom i spanaćem
Testo:
- 350 g brašna
 - 150 g margarina
 - 30 - 40 ml hladne vode
 - 1 kašičica soli
 
Nadev:
- 100 g dimljene šunke ili dimljene kobasice
 - 300 g spanaća
 - 1 glavica crnog luka
 - ulje
 
Preliv:
- 1 čaša kisele pavlake
 - 2 kašike brašna
 - 3 jajeta
 - 50 g rendanog tvrdog sira
 - malo muskatnog oraha
 
Priprema
      1. Spremiti sipkavo testo, od 
margarina i brašna uz dodatak soli i vrlo malo vode. Razviti u veličini 
tepsije gde ćete peći (ja sam pekla u tepsiji prečnika 26 cm). Testom 
obložiti dno i ivice tepsije. (Dno tepsije prekriti pek papirom, a ivice
 premazati puterom).
     
    
      2. Crni luk i šunku (ili kobasicu) 
iseckati sitno. Spanać iseckati, posoliti malo i ostaviti 10-ak minuta 
da odstoji. Posle toga spanać dobro iscediti.
     
    
      3. Staviti ulje da se ugreje. Prvo 
staviti šunku da se proprži, zatim dodati luk i na kraju spanać. Pržiti 
vrlo kratko, otprilike 10 minuta. Na testo staviti pripremljen ( prohlađen ) nadev.
     
    
      4. Za preliv umutiti 3 jaja. Dodati 2
 kašike brašna i dobro sjediniti sa jajima. Na kraju dodati rendani 
sir, kiselu pavlaku i 1/3 kašičice muskatnog oraha u prahu. Preliti 
preko nadeva. Površinu ukrasiti trakama od preostalog testa. Staviti da 
se peče u prethodho zagrejanoj rerni, na 200 stepeni.
     
    



Коментари
Постави коментар