Buhtle sa čokoladnim keksom
Potrebno je:
- 650 g brašna
- 1/2 kockice kvasca
- 2 jaja
- 1 pomorandža (korica i sok)
- 1 limun (korica i sok)
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 kašike masti
- 2 kašike ruma
- 1 kesica praška za pecivo
- 150 - 200g čokoladnog keksa (Domaćica)
- džem
- 100 g mleka
- 100 g jogurta
- maslac
Priprema
1. U mlako mleko staviti kašičicu
šećera, izdrobiti kvasac, i ostaviti da kvasac uskisne. Brašno staviti u
činiju, napraviti udubljenje, sipati pripremljen kvasac, jogurt, jaja,
obe vrste šećera, narendanu koricu i sok od pomorandže i limuna, rum,
mast i prašak za pecivo. Umesiti glatko testo. Pokriti providnom folijom
i ostaviti da testo udvostruči zapreminu.
2. Izručiti uskislo testo na radnu
površinu, premesiti ga i razviti u obliku pravougaonika. Iseći kocke,
željene veličine, i na svaku kocku staviti kašičicu džema (po izboru) i
po jedan čokoladni keksić.
3. Svako parče testa uviti u lopticu. Dobro uvrteti krajeve testa, da ne bi fil iscureo.
4. U dublju šerpu staviti pek papir,
stranice namazati maslacem, pa svaku lopticu testa premazati
rastopljenim maslacem i ređati u šerpu. Ostaviti testo da naraste.
Naraslo testo premazati mešavinom mleka i žumanceta i staviti da se
peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 180 stepeni.
Коментари
Постави коментар