Buhtle sa čokoladnim keksom
Potrebno je:
- 650 g brašna
 - 1/2 kockice kvasca
 - 2 jaja
 - 1 pomorandža (korica i sok)
 - 1 limun (korica i sok)
 - 100 g šećera
 - 1 vanilin šećer
 - 2 kašike masti
 - 2 kašike ruma
 - 1 kesica praška za pecivo
 - 150 - 200g čokoladnog keksa (Domaćica)
 - džem
 - 100 g mleka
 - 100 g jogurta
 - maslac
 
Priprema
      1. U mlako mleko staviti kašičicu 
šećera, izdrobiti kvasac, i ostaviti da kvasac uskisne. Brašno staviti u
 činiju, napraviti udubljenje, sipati pripremljen kvasac, jogurt, jaja, 
obe vrste šećera, narendanu koricu i sok od pomorandže i limuna, rum, 
mast i prašak za pecivo. Umesiti glatko testo. Pokriti providnom folijom
 i ostaviti da testo udvostruči zapreminu.
     
    
      2. Izručiti uskislo testo na radnu 
površinu, premesiti ga i razviti u obliku pravougaonika. Iseći kocke, 
željene veličine, i na svaku kocku staviti kašičicu džema (po izboru) i 
po jedan čokoladni keksić.
     
    
      3. Svako parče testa uviti u lopticu. Dobro uvrteti krajeve testa, da ne bi fil iscureo.
     
    
      4. U dublju šerpu staviti pek papir,
 stranice namazati maslacem, pa svaku lopticu testa premazati 
rastopljenim maslacem i ređati u šerpu. Ostaviti testo da naraste. 
Naraslo testo premazati mešavinom mleka i žumanceta i staviti da se 
peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 180 stepeni.
     
    



Коментари
Постави коментар