Buhtle sa čokoladnim keksom

Potrebno je:

  • 650 g brašna
  • 1/2 kockice kvasca
  • 2 jaja
  • 1 pomorandža (korica i sok)
  • 1 limun (korica i sok)
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 2 kašike masti
  • 2 kašike ruma
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 150 - 200g čokoladnog keksa (Domaćica)
  • džem
  • 100 g mleka
  • 100 g jogurta
  • maslac

Priprema

1. U mlako mleko staviti kašičicu šećera, izdrobiti kvasac, i ostaviti da kvasac uskisne. Brašno staviti u činiju, napraviti udubljenje, sipati pripremljen kvasac, jogurt, jaja, obe vrste šećera, narendanu koricu i sok od pomorandže i limuna, rum, mast i prašak za pecivo. Umesiti glatko testo. Pokriti providnom folijom i ostaviti da testo udvostruči zapreminu.
2. Izručiti uskislo testo na radnu površinu, premesiti ga i razviti u obliku pravougaonika. Iseći kocke, željene veličine, i na svaku kocku staviti kašičicu džema (po izboru) i po jedan čokoladni keksić.
3. Svako parče testa uviti u lopticu. Dobro uvrteti krajeve testa, da ne bi fil iscureo.
4. U dublju šerpu staviti pek papir, stranice namazati maslacem, pa svaku lopticu testa premazati rastopljenim maslacem i ređati u šerpu. Ostaviti testo da naraste. Naraslo testo premazati mešavinom mleka i žumanceta i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 180 stepeni.

Коментари

Популарни постови