Svinjski vrat u sosu sa pečurkama
Potrebno je:
- 4 šnicle svinjskog vrata
- 450 g šampinjona
- 1 kesica krem supe od pečuraka
- 250 ml pavlake za kuvanje
- 4 čena belog luka
- 150 ml belog vina
- biber
- suvi biljni začin
- ulje
Priprema
1. Šnicle izlupati tučkom za meso,
uvaljati u krem supu od pečuraka (prah - iz kesice ) i ispržiti dok ne
porumene. Izvaditi meso, a šampinjone iseći na režnjeve, pa ih propržiti
u masnoći gde se meso pržilo. Dodati belo vino i sitno iseckan beli luk
pa dinstat dalje, dok tečnost malo ispari. Na samom kraju dodati
ostatak praha od krem supe, pobiberiti, ako je potrebno dosoliti i
dodati pavlaku za kuvanje.
2. Uključiti rernu da se ugreje na
200 stepeni. Za to vreme šnicle složiti u vatrostalnu činiju, preko
preliti sos od pečuraka i staviti u rernu da se zapeču.
Коментари
Постави коментар