Juneći pauflek u sosu, sa krompirima
Potrebno je:
- 700 g junećeg paufleka
- 3 lista lorbera
- 1 kafena kašičica kima
- 500 g mladih krompirića
- 5 češnja belog luka
- 100 ml belog vina
- 250 ml pavlake za kuvanje
- biber
- suvi biljni začin
- ulje
- 1 kašika margarina
- peršun
Priprema
1. Juneće meso pobiberiti,
povegetiti i staviti da se dinsta, na mešavini ulja i margarina, na
jačoj temperaturi. Čim porumeni, smanjiti temperaturu i nastaviti sa
dinstanjem, uz povremeno dodavanje vode. Dodati lorber i kim. Kada meso
malo omekša dodati belo vino.
2. Mlade krompiriće samo prokuvati,
pa ih dodati mesu. Dinstati dok krompir ne bude mekan. Ubaciti sitno
seckan beli luk i pavlaku za kuvanje. Kada se pavlaka doda, dinstati još
5 minuta, dodati sitno seckan peršun i poslužiti jelo.
Коментари
Постави коментар