Lepinjice
Potrebno je:
- 300 ml vode
- 1 čaša jogurta ( 3,2 % mm )
- 1 kockica kvasca
- 50 ml ulja
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičice soli
- brašno
Priprema
1. U toploj vodi, u kojoj je
stavljen šećer, razmrviti kvasac i ostaviti da uskisne. Nadošli kvasac
staviti u brašno (brašna dodavati toliko da se zamesi mekše testo), pa
dodati ulje, jogurt i so. Testo i kada bude umešeno treba malo da se
lepi za ruke. Odmah otkidati jufkice (željene veličine), formirati
lepinjice i stavljati ih u pleh, preko pek papira. Sačekati da lepinjice
porastu, premazati ih vodom i staviti da se peku, u prethodno
zagrejanoj rerni, na 200 stepeni. Pečene lepinjice izvaditi, pokriti
krpom, sačekati 10-ak minuta pa poslužiti.
Коментари
Постави коментар