Kapama od spanaća
Potrebno je:
- 500 g svinjskog mesa
- 200 g suvog mesa
- 4 šoljice ( od 50 ml ) pirinča
- 1 kg spanaća
- 2 srednje glavice crnog luka
- so
- biber
- suvi biljni začin
- ulje
- aleva paprika
Priprema
1
Na ulju prodinstati sitno isečen
crni luk. Sveže meso (može i teletina, jagnjetina) iseći na
kockice i dodati luku, pa kada se malo proprži, dodati iseckano suvo
meso. Dinstati desetak minuta, pa začiniti alevom paprikom, biberom,
suvim biljni začinom i po potrebi malo soli (začine dodati po ukusu). Još malo dinjstati pa
dodati iseckan spanać, malo po malo (ja ga prethodno ne barim). Mešati
dok spanać ne "splasne". Dodati opran pirinač, malo promešati i naliti
vodom (da voda bude 1/2 cm iznad spanaća). Kad provri kuvati 5 minuta pa
ga staviti u prethodno zagrejanu rernu, na 190 stepeni, da se dokuva i zapeče, odnosno
dok sva voda ne ukuva. Poslužiti sa kiselim mlekom ili jogurtom.
Коментари
Постави коментар