Torta sa kikirikijem, puslicama...
Kora:
- 2 jajeta
- 3 kašike šećera
- 2 kašike brašna
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1 kašika kakaoa
- 3 kašike ulja
- 3 kašike mleka
- 5 kašika skuvane kafe
- 3 kašike mlevenog kikirikija
- 2 kašike ruma
Fil:
- 1/2 l slatke pavlake
- 100 g mlevenog kikirikija
- 80 g gotovih puslica (ukus po želji)
- 100 g crne čokolade
- 50 g bele čokolade
- 5 kašika šećera u prahu
- 1 kašika ruma
...i još:
- piškote
Priprema
1. Kora: Odvojiti belanca od
žumanaca. Belanca umutiti u čvrsti šam, uz postepeno dodavanje šećera.
Dodati žumanca i umutiti, da masa postane penasta. Dodati tečne
sastojke: ulje, mleko, kafu i rum. Izmešati. Na kraju dodati brašno sa
pecivom i kakaom, kao i mleveni kikiriki. Sve izmešati mikserom i
staviti da se peče u kalup, br. 26, preko pek papira.
2. Fil: Umutiti čvrsto slatku
pavlaku, uz dodavanje šećera u prahu. U umućenu pavlaku dodati krupno
izrendanu crnu i belu čokoladu, mleveni kikiriki, izdrobljene puslice i
rum. Kašikom sve izmešati, da se sastojci sjedine.
3. Koru izvaditi iz kalupa, skloniti
pek papir i staviti je u kalup, br. 28. Oko kore staviti piškote,
provučene kroz mleko,pomešano sa rumom. Preko kore izručiti fil.
Poravnati. Ukrasiti po želji. Ja sam izrendala crnu i belu čokoladu i
poprskala sa rastopljenom crnom čokoladom.
4. Ostaviti u frižideru, da prenoći. Sutradan, izvaditi tortu, skinuti obruč od kalupa i uživajte uz zaista kremastu tortu.
Коментари
Постави коментар