Piroške punjene sirom
Potrebno je:
- 700 g brašna
- 400 ml mleka
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičice soli
- 1/2 kockice svežeg kvasca
- 50 g rastopljenog maslaca
- 4 jajeta
- 200 g sitnog sira
- ulje
Priprema
1. Odvojiti šoljicu mleka (od 400
ml), dodati kašičicu šećera i staviti da se ugreje. U mlako mleko
izdrobiti kvasac, promešati i ostaviti da kvasac uskisne.
2. Brašno staviti u vanglicu za
mešenje, napraviti u sredini udubljenje i dodati: rastopljeni maslac, 3 jajeta,
so, nadošli kvasac, i sa preostalim mlekom umesiti glatko testo. Pokriti
providnom folijom i ostaviti da testo nadođe.
3. Za to vreme, umutite sir sa jednim jajetom. Ako je potrebno dodati malo soli (zavisi koliko je sir slan).
4. Nadošlo testo razviti na pobrašnjenoj podlozi, i iseći na kvadrate željene veličine.
5. Na svaki kvadrat staviti po malo fila, pa urolati.
6. Ulje dobro zagrejati, pa piroške pržiti (na srednjoj temperaturi) sa obe strane, da lepo porumene.
Коментари
Постави коментар