Piroške punjene sirom
Potrebno je:
- 700 g brašna
 - 400 ml mleka
 - 1 kašičica šećera
 - 2 kašičice soli
 - 1/2 kockice svežeg kvasca
 - 50 g rastopljenog maslaca
 - 4 jajeta
 - 200 g sitnog sira
 - ulje
 
Priprema
      1. Odvojiti šoljicu mleka (od 400 
ml), dodati kašičicu šećera i staviti da se ugreje. U mlako mleko 
izdrobiti kvasac, promešati i ostaviti da kvasac uskisne.
     
    
      2. Brašno staviti u vanglicu za 
mešenje, napraviti u sredini udubljenje i dodati:  rastopljeni maslac, 3 jajeta, 
so, nadošli kvasac, i sa preostalim mlekom umesiti glatko testo. Pokriti
 providnom folijom i ostaviti da  testo nadođe.
     
    
      3. Za to vreme, umutite sir sa jednim jajetom. Ako je potrebno dodati malo soli (zavisi koliko je sir slan).
     
    
      4. Nadošlo testo razviti na pobrašnjenoj podlozi, i iseći na kvadrate željene veličine.
     
    
      5. Na svaki kvadrat staviti po malo fila, pa urolati.
     
    
      6. Ulje dobro zagrejati, pa piroške pržiti (na srednjoj temperaturi) sa obe strane, da lepo porumene.
     
    



Коментари
Постави коментар