Pancerote
Testo:
- 700 g oštrog brašna
 - 1 kockica kvasca
 - 60 ml tople vode
 - 200 ml jogurta
 - 100 ml toplog mleka
 - 1 jaje
 - 1/2 šoljice (od 50ml) ulja
 - 1 kašičica soli
 
Fil:
- 200 g sitno izrendanog kačkavalja
 - 200 g sitno iseckane šunke
 - origano
 - kečap
 
Priprema
      1. Testo: U mešavini mleka i vode 
podići kvasac. Pripremljen kvasac sipati u brašno, pa dodati sve 
navedene sastojke. Umesiti glatko testo i ostaviti da nadođe.
     
    
      2. Nadošlo testo izručiti na 
pobrašnjenu radnu površinu i razviti ga u obliku pravougaonika. Većom 
čašom vaditi krugove. Na svaki krug staviti po malo mešavine kečapa i 
origana, kao i iseckanu šunku i izrendani kačkavalj. Testo preklopiti i 
viljuškom pritisnuti ivice, da ne bi fil iscureo.
     
    
      3. Pancerote složiti u pleh, preko 
pek papira, i sačekati da malo narastu. Naraslo testo premazati 
mešavinom mleka i žumanceta i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj
 rerni, na 190stepeni.
     
    



Коментари
Постави коментар