Pancerote
Testo:
- 700 g oštrog brašna
- 1 kockica kvasca
- 60 ml tople vode
- 200 ml jogurta
- 100 ml toplog mleka
- 1 jaje
- 1/2 šoljice (od 50ml) ulja
- 1 kašičica soli
Fil:
- 200 g sitno izrendanog kačkavalja
- 200 g sitno iseckane šunke
- origano
- kečap
Priprema
1. Testo: U mešavini mleka i vode
podići kvasac. Pripremljen kvasac sipati u brašno, pa dodati sve
navedene sastojke. Umesiti glatko testo i ostaviti da nadođe.
2. Nadošlo testo izručiti na
pobrašnjenu radnu površinu i razviti ga u obliku pravougaonika. Većom
čašom vaditi krugove. Na svaki krug staviti po malo mešavine kečapa i
origana, kao i iseckanu šunku i izrendani kačkavalj. Testo preklopiti i
viljuškom pritisnuti ivice, da ne bi fil iscureo.
3. Pancerote složiti u pleh, preko
pek papira, i sačekati da malo narastu. Naraslo testo premazati
mešavinom mleka i žumanceta i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj
rerni, na 190stepeni.
Коментари
Постави коментар