Piletina sa kimom, karijem...
Potrebno je:
- 500 g belog pilećeg mesa
- 3 kašičice belog luka u prahu
- 1/2 limuna
- 1 kašičica kima
- 1 kašičica karija
- 1 kašičica slatke aleve paproke
- 1 kašičica crnog luka u prahu
- 1 kašičica ljute mlevene paprike
- 2 glavice crnog luka
- 50 ml ulja
Priprema
1. Belo meso iseći na tanje šnicle.
Svako parče mesa posoliti, pa posuti sa malo belog luka u prahu. Pola
limuna iscediti i sa dobijenim sokom, četkicom, premazati svaku šniclu.
Sve navedene začine pomešati (izuzev 2 glavice crnog luka i 50 ml ulja). Kim prethodno istucati u avanu, da se pretvori u prah i posuti svako
parče mesa, pa dobro utrljati. Meso staviti u činiju, poklopiti, i
ostaviti u frižider, da odstoji pola sata.
2. Posle tog vremena gril tiganj
samo malo nauljiti, dobro zagrejati, i pržiti piletinu. Na svako parče
mesa, kada se stavi u tiganj, sipati po jednu kašičicu ulja. Pržiti dok
porumeni, okrenuti da i druga strana dobije lepu, rumenu boju.
3. Pečene šnicle stavljati u šerpicu
sa poklopcem. Svaki izvađeni red mesa posuti sa seckanim crnim lukom.
Kada završite sa pečenjem, svo meso u šerpici preliti sa 50ml toplog
ulja, protresti šerpicu, poklopiti i ostaviti na toplom da odstoji 5-10
minuta, pa poslužiti.
Коментари
Постави коментар