Sladoled torta sa višnjama
Potrebno je:
- 1 l mleka
 - 30 g želatina (3 kesice)
 - 150 g šećera
 - 1/2 kg šlaga (u prahu)
 
Fil 1:
- 200 g mlevenih oraha
 - 100 g samlevenih napolitanki sa lešnicima
 
Fil 2:
- 450 g višanja
 
Fil 3:
- 100 g mlevene plazme
 - 100 g izrendane čokolade
 
...i još:
- 200 g šlaga
 
Priprema
      1. Od 1 l mleka odvojiti 200 ml, a 
ostalo mleko, zajedno sa 150 g šećera staviti da proključa. U 200 ml, 
odvojenog mleka, razmutiti želatin i dodati ga u proključalo mleko. 
Kuvati, uz stalno mešanje, 10-ak minuta. Ostaviti da se ohladi, uz 
povremeno mešanje. Kada se mleko potpuno ohladilo sipati ga, u dubljoj 
posudi, preko šlaga i umutiti. U početku će biti jako retka masa (da vas
 ne buni) ali dužim mućenjem (oko 15 min) šlag će očvrsnuti. Umućeni 
šlag podeliti na 3 dela.
     
    
      2. U prvi deo šlaga staviti 200 g mlevenih oraha i 100 g samlevenih napolitanki.
U drugi deo šlaga staviti 450 g dobro oceđenih i iseckanih višanja.
U treći deo šlaga staviti 100 g mlevene plazme i 100 g izrendane čokolade.
Svaki deo dobro promešati kašikom, da se sastojci sjedine.
     
    
      3. Pleh, u koji će se ređati torta, 
obložiti samolepljivom folijom. Ređati deo po deo fila i između svakog 
dela posuti po malo mlevene plazme. Tako pripremljenu tortu ostaviti u 
zamrzivač, da prenoći. Sutradan tortu izvaditi i prevrnuti na tacnu za 
tortu. Skloniti foliju i premazati tortu sa umućenim šlagom.
     
    



Коментари
Постави коментар