Salata sa cveklom, piletinom...
Za salatu:
- 500 g cvekle
- 300 g belog pilećeg mesa
- 200 g praške šunke
- 2 čaše kisele pavlake
- 1/2 većeg limuna (sok)
- so
Priprema
1. Cveklu oprati i staviti da se
kuva. Belo meso, takođe, staviti da se kuva (odvojeno od cvekle). Kada su cvekla i meso
skuvani, ostaviti ih da se ohlade.
2. Ohlađenu cveklu oljuštiti i iseći na kockice.
Cveklu možete i da izrendate na krupnoj strani rendeta, ali meni je
lepša kada se isecka. Belo meso i šunku, takođe, iseći na kockice.
3. U dubljoj činiji, za salatu,
staviti iseckanu cveklu, belo meso i šunku. Promešati. Posoliti po ukusu
i sipati isceđen sok od pola, većeg, limuna. Na kraju dodati kiselu
pavlaku (od koje salata dobija jako lepu boju) i promešati, da se svi
sastojci sjedine. Staviti u frižider, da odstoji jedan sat, pa
poslužiti.
4. Nadam se da ćete da uživate u salati, kao što je i moja porodica.
Коментари
Постави коментар