Baklava sa orasima
Potrebno je:
- 500 g kora za baklavu
 - 500 g mlevenih oraha
 - 200 g margarina
 - 100 ml ulja
 - 100 g šećera
 
Preliv za baklavu:
- 3 čaše (od 250 ml) šećera
 - 4 čaše vode
 - 1 limun - sok
 
Priprema
      1. Izmešati samlevene orahe i 100 g 
šećera. Nauljiti pleh, pa staviti 2 kore, posuti ih orasima, opet 2 
kore, orasi i tako ređati do kraja. Na vrhu treba da budu 2 kore. 
Baklavu, oštrim nožem, iseći na kocke ili trouglove.
     
    
      2. Margarin i ulje staviti na 
šporet, da se margarin otopi. Isečenu baklavu preliti rastopljenim, 
vrelim, margarinom i uljem, pa ostaviti 10-ak minuta da baklava upije 
masnoću. Peći na 180 stepeni.
     
    
      3. Preliv za baklavu: Vodu, šećer i sok od jednog limuna staviti da proključa. Od momenta ključanja kuvati sirup 10 minuta. 
Prohlađenu baklavu zaliti toplim sirupom.
     
    



Коментари
Постави коментар