Makarone na moj način
Potrebno je:
- 500 g šarenih makarona
- so
- voda
Sos:
- 400 g šampinjona
- 100 g roštiljskih kobasica
- 3 kašike brašna
- 600 ml mleka
- 1 čaša kisele pavlake (180g)
- 2 kašičice senfa
- 2 kašičice ljute, mlevene paprike
- 1/2 kesice origana
- 150 g izrendanog kačkavalja
- parmezan
- suvi biljni začin
- biber
- maslinovo ulje
- kečap
Priprema
1. Makarone staviti da se kuvaju, u
posoljenoj vodi. Pred kraj kuvanja, 2-3 minuta, skloniti sa vatre,
procediti i držati ih na toplom.
2. Sos: Roštiljsku kobasicu iseckati
sitno i propržiti je na maslinovom ulju. Isprženu kobasicu izvaditi u
tanjir. Šampinjone iseći na listiće i staviti da se dinstaju u masnoći
gde su se pržile kobasice. Kada ispari voda, koju su šampinjoni pustili,
posuti ih sa tri kašike brašna, promešati, pa ih naliti sa mlekom.
Dobro sve sjediniti i pustiti da se krčka, na laganoj temperaturi, pet
minuta. Dodati kiselu pavlaku, ispržene kobasice, senf, izrendani
kačkavalj, ljutu mlevenu papriku (ne mora - ko ne voli ljuto), origano,
vegetu i biber. Sve dobro promešati.
3. Uključiti rernu da se ugreje, na
200 stepeni. Makarone izručiti u podmazani pleh, preko sipati sos,
promešati da se svi sastojci izjednače, premazati kečapom, količina po želji, pa
posuti parmezanom. Staviti u rernu da se zapeče. Poslužiti toplo.
Коментари
Постави коментар