Makarone na moj način
Potrebno je:
- 500 g šarenih makarona
 - so
 - voda
 
Sos:
- 400 g šampinjona
 - 100 g roštiljskih kobasica
 - 3 kašike brašna
 - 600 ml mleka
 - 1 čaša kisele pavlake (180g)
 - 2 kašičice senfa
 - 2 kašičice ljute, mlevene paprike
 - 1/2 kesice origana
 - 150 g izrendanog kačkavalja
 - parmezan
 - suvi biljni začin
 - biber
 - maslinovo ulje
 - kečap
 
Priprema
      1. Makarone staviti da se kuvaju, u 
posoljenoj vodi. Pred kraj kuvanja, 2-3 minuta, skloniti sa vatre, 
procediti i držati ih na toplom.
     
    
      2. Sos: Roštiljsku kobasicu iseckati
 sitno i propržiti je na maslinovom ulju. Isprženu kobasicu izvaditi u 
tanjir. Šampinjone iseći na listiće i staviti da se dinstaju u masnoći 
gde su se pržile kobasice. Kada ispari voda, koju su šampinjoni pustili,
 posuti ih sa tri kašike brašna, promešati, pa ih naliti sa mlekom. 
Dobro sve sjediniti i pustiti da se krčka, na laganoj temperaturi, pet 
minuta. Dodati kiselu pavlaku, ispržene kobasice, senf, izrendani 
kačkavalj, ljutu mlevenu papriku (ne mora - ko ne voli ljuto), origano, 
vegetu i biber. Sve dobro promešati.
     
    
      3. Uključiti rernu da se ugreje, na 
200 stepeni. Makarone izručiti u podmazani pleh, preko sipati sos, 
promešati da se svi sastojci izjednače, premazati kečapom, količina po želji, pa 
posuti parmezanom. Staviti u rernu da se zapeče. Poslužiti toplo.
     
    



Коментари
Постави коментар