Čokoladni mafini
Potrebno je:
- 250 g brašna
- 1 jaje
- 200 g šećera
- 100 ml ulja
- 200 g kiselog mleka
- 150 g čokolade
- 1 kašika kakaoa
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 pomorandža (izrendana korica i sok)
I još:
- 100 g čokolade
- 150 g margarina za mazanje
Priprema
1. U vanglicu razbiti jaje i
mikserom ga dobro umutiti, uz dodavanje šećera. Dodati kiselo mleko i
ulje, pa dobro sjediniti. Čokoladu rastopiti na pari, prohladiti i
dodati u umućenu smesu. Brašno pomešati sa kakaom i pecivom. Sipati u
vanglicu i, dobro, mikserom umutiti. Na kraju dodati izrendanu koricu od
pomorandže i isceđeni sok.
2. U kalupe za mafine, OBAVEZNO,
staviti papirne korpice, sipati pripremljeno testo i staviti da se peče,
u prethodno zagrejanoj rerni, na 170 stepeni. Kada se sa strane testo
ispeče, a sredina ostane, malo, vlažna (probati čačkalicom) izvaditi
mafine i ostaviti da se ohlade.
3. Za ukrašavanje mafina: Čokoladu
rastopiti na pari i, potpuno, je ohladiti. Margarin za mazanje umutiti,
dodati, ohlađenu, čokoladu i umutiti, da se dobije penasti krem. Krem
ostaviti pola sata u frižider, da se malo stegne. Zatim ga staviti u
špric za ukrašavanje i ukrasiti mafine.
Коментари
Постави коментар