Čokoladni mafini
Potrebno je:
- 250 g brašna
 - 1 jaje
 - 200 g šećera
 - 100 ml ulja
 - 200 g kiselog mleka
 - 150 g čokolade
 - 1 kašika kakaoa
 - 1 kašičica praška za pecivo
 - 1 pomorandža (izrendana korica i sok)
 
I još:
- 100 g čokolade
 - 150 g margarina za mazanje
 
Priprema
      1. U vanglicu razbiti jaje i 
mikserom ga dobro umutiti, uz dodavanje šećera. Dodati kiselo mleko i 
ulje, pa dobro sjediniti. Čokoladu rastopiti na pari, prohladiti i 
dodati u umućenu smesu. Brašno pomešati sa kakaom i pecivom. Sipati u 
vanglicu i, dobro, mikserom umutiti. Na kraju dodati izrendanu koricu od
 pomorandže i isceđeni sok. 
     
    
      2. U kalupe za mafine, OBAVEZNO, 
staviti papirne korpice, sipati pripremljeno testo i staviti da se peče,
 u prethodno zagrejanoj rerni, na 170 stepeni. Kada se sa strane testo 
ispeče, a sredina ostane, malo, vlažna (probati čačkalicom) izvaditi 
mafine i ostaviti da se ohlade.
     
    
      3. Za ukrašavanje mafina: Čokoladu 
rastopiti na pari i, potpuno, je ohladiti. Margarin za mazanje umutiti, 
dodati, ohlađenu, čokoladu i umutiti, da se dobije penasti krem. Krem 
ostaviti pola sata u frižider, da se malo stegne. Zatim ga staviti u 
špric za ukrašavanje i ukrasiti mafine. 
     
    



Коментари
Постави коментар