Posni grašak (na vodi)
Potrebno je:
- 1/2 kg graška
 - 2 veće šargarepe
 - 2 veća krompira
 - 150 g šampinjona
 - 100 g kukuruza šećerca
 - 1 glavica crnog luka
 - 2 veća češnja belog luka
 - 1 l vode
 - 300 ml pasiranog paradajza
 - 1 kašika brašna
 - suvi biljni začin
 - biber
 
Priprema
      1. U dublju šerpu staviti grašak, 
iseckanu šargarepu, sitno iseckani crni i beli luk, kukuruz, na kockice 
isečen krompir i krupnije sečene šampinjone.
     
    
      2. U malo vode (od 1 l) razmutiti 
kašiku brašna, dodati u ostatak vode i preliti jelo. Sipati pasirani 
paradajz, posuti sa začinom i biberom (količina po želji) i staviti da 
se kuva. Kuvati poklopljeno, na tihoj vatri. Više puta promešati, pazeći
 da ne zagori (zbog brašna). 
     
    
      3. Kuvati dok svo povrće ne omekša (što je zaista brzo), po potrebi dosoliti i uživajte, u posnom, ali zaista dobrom obroku.
     
    



Коментари
Постави коментар