Posni grašak (na vodi)
Potrebno je:
- 1/2 kg graška
- 2 veće šargarepe
- 2 veća krompira
- 150 g šampinjona
- 100 g kukuruza šećerca
- 1 glavica crnog luka
- 2 veća češnja belog luka
- 1 l vode
- 300 ml pasiranog paradajza
- 1 kašika brašna
- suvi biljni začin
- biber
Priprema
1. U dublju šerpu staviti grašak,
iseckanu šargarepu, sitno iseckani crni i beli luk, kukuruz, na kockice
isečen krompir i krupnije sečene šampinjone.
2. U malo vode (od 1 l) razmutiti
kašiku brašna, dodati u ostatak vode i preliti jelo. Sipati pasirani
paradajz, posuti sa začinom i biberom (količina po želji) i staviti da
se kuva. Kuvati poklopljeno, na tihoj vatri. Više puta promešati, pazeći
da ne zagori (zbog brašna).
3. Kuvati dok svo povrće ne omekša (što je zaista brzo), po potrebi dosoliti i uživajte, u posnom, ali zaista dobrom obroku.
Коментари
Постави коментар