Posni keks na vodi
Potrebno je:
- 2 veće, potpuno zrele, banane
 - 200 g šećera
 - 520 g brašna (T-400)
 - 50 g pečenog, mlevenog, kikirikija
 - 2 kašike meda
 - 1 kašika praška za pecivo
 
Priprema
      1. Banane staviti u dublju posudu 
(koja će ići na šporet) i dobro ih viljuškom izgnječiti. Dodaj šećer i 
med. Sada posudu staviti u drugu šerpu, sa ključalom vodom i sve 
rastopiti, na pari. Kada su se sastojci rastopili i sjedinili, izvaditi 
posudu sa rastopljenim sastojcima i ostaviti da se ohladi. 
     
    
      2. Kada se smesa ohladila, dodajte 
brašno sa pecivom i mleveni kikiriki. Dobro umesiti. Testo će biti i dalje lepljivo ali ne 
dodavati dalje, mnogo, brašna, već samo da može testo da se razvije. 
     
    
      3. Na pobrašnjenoj radnoj površini 
razviti testo, debljine 6-8 cm. Modlom (po želji) vaditi keks i ređati u
 pleh, preko pek papira. Ostatak testa (kada se izvadi keks kalupom) 
premesiti i ponovo razviti, pa ponoviti postupak vađenja keksa.
     
    
      4. Poređani keks premazati sa 
hladnom vodom i posuti šećerom u kristalu. Staviti da se peče, u 
prethodno zagrejanoj rerni, na 160 C. Čim donja strana malo porumeni 
vaditi keks, da bi ostao beo. Odličan je za grickanje.
     
    



Коментари
Постави коментар