Pečeni krompir u sosu sa pavlakom
Potrebno je:
- 800 g krompira
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- biljni začin
- biber
- ulje
- 1,5 kašičica aleve paprike
Sos:
- 1 kesica krem supe od pečuraka
- 250 ml pavlake za kuvanje
- 200 ml mleka
- 80 ml ulja
...i još:
- 150 g kačkavalja
Priprema
1. Krompir očistiti i iseće na
parčiće, po želji. Posuti ga biljnim začinom, belim lukom u prahu i
alevom paprikom. Dobro izmešati i preručiti u vatrostalnu, podmazanu,
činiju.
2. Sos: U odgovarajućoj posudi
sipati, iz kesice, krem supu u prahu, od pečuraka. Dodavati postepeno
mleko, i viljuškom umutiti da se razbiju grudvice. Dodati pavlaku i
ulje. Sve sjediniti i preliti krompir. Staviti da se peče, u prethodno
zagrejanoj rerni, na 200 stepeni. Posle 30 minuta, kada lepo porumeni,
izvaditi činiju sa krompirom, pa je pokriti alu folijom, da ne izgori.
Peći krompir još 20 minuta, na 190 stepeni. Posle tog vremena izvaditi
krompir, prekriti ga izrendanim kačkavaljem, pa ponovo vratiti u rernu,
da se kačkavalj otopi. Poslužiti uz salati, po želji.
Коментари
Постави коментар