Slane kiflice
Testo:
- 350 g oštrog brašna
- 300 g mekog brašna (T-400)
- 200 ml mleka
- 50 ml vode
- 1 kockica kvasca
- 3 jajeta
- 1 kašika sirća
- 2 kašičice kašičice soli
- 1 kašika šećera
Fil:
- 300 g mrvljenog sira
- 1/2 čaše kisele pavlake
Priprema
1. Testo: U toploj mešavini mleka i
vode, sa dodatkom jedne kašike šećera, podići kvasac. U posudu za
mešenje staviti obe vrste brašna, sve navedene sastojke, nadošli kvasac i
zamesiti mekše testo. Umešeno testo ostaviti da udvostruči svoju
zapreminu.
2. Fil: U izmrvljeni sir dodati kiselu pavlaku i viljuškom umutiti.
3. Nadošlo testo podeliti na pet
jufki. Svaku jufku razvući u krug, podeliti na osam trouglova, pa na
svaki trougao staviti po kašičicu fila i umotati kiflicu. Tako
pripremljene kiflice poređati u pleh, preko pek papira, i ostaviti da
narastu.
4. Narasle kiflice premazati
mešavinom žumanceta i malo mleka, pa preko svake kiflice staviti po
parče margarina, veličine zrna pasulja. Staviti kiflice da se peku, u
prethodno zagrejanoj rerni, na 190 stepeni.
Коментари
Постави коментар