Slane kiflice
Testo:
- 350 g oštrog brašna
 - 300 g mekog brašna (T-400)
 - 200 ml mleka
 - 50 ml vode
 - 1 kockica kvasca
 - 3 jajeta
 - 1 kašika sirća
 - 2 kašičice kašičice soli
 - 1 kašika šećera
 
Fil:
- 300 g mrvljenog sira
 - 1/2 čaše kisele pavlake
 
Priprema
      1. Testo: U toploj mešavini mleka i 
vode, sa dodatkom jedne kašike šećera, podići kvasac. U posudu za 
mešenje staviti obe vrste brašna, sve navedene sastojke, nadošli kvasac i
 zamesiti mekše testo. Umešeno testo ostaviti da udvostruči svoju 
zapreminu.
     
    
      2. Fil: U izmrvljeni sir dodati kiselu pavlaku i viljuškom umutiti.
     
    
      3. Nadošlo testo podeliti na pet 
jufki. Svaku jufku razvući u krug, podeliti na osam trouglova, pa na 
svaki trougao staviti po kašičicu fila i umotati kiflicu. Tako 
pripremljene kiflice poređati u pleh, preko pek papira, i ostaviti da 
narastu. 
     
    
      4. Narasle kiflice premazati 
mešavinom žumanceta i malo mleka, pa preko svake kiflice staviti po 
parče margarina, veličine zrna pasulja. Staviti kiflice da se peku, u 
prethodno zagrejanoj rerni, na 190 stepeni.
     
    



Коментари
Постави коментар