Piletina sa začinskim biljem
Potrebno je:
- 3 otkošćena pileća bataka sa karabatakom
Marinada:
- 1 kašika senfa
- 1 kašika meda
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica karija
- 1 kašičica crvenog bibera
- 2 kašičice mlevene začinske paprike
- 1/2 kašičice crnog, mlevenog, bibera
- 150 ml jogurta
- 2 kašičice suvog biljnog začina
Začinsko bilje:
- majčina dušica
- bosiljak
- matičnjak
- mirođija
- nana
- ruzmarin
I još:
- 150 ml belog vina
- 100 ml ulja
Priprema
1. Sve sastojke za marinadu staviti u
dublju posudi i sjediniti ih. Uzeti odgovarajuću posudu (za rernu) i, u
nju, sipati 100 ml ulja. Svako parče mesa provući kroz marinadu i
složiti u pleh.
2. Preko složenog mesa preliti
ostatak marinade. Meso posuti sa iseckanim začinskim biljem (količina
bilja je prema ukusu). Sa strane mesa sipati belo vino. Pleh prekriti,
dobro, alu folijom i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni,
na 200 stepeni, jedan sat.
3. Zatim izvaditi pleh iz rerne, skloniti foliju i vratiti da se meso zapeče.
4. Meso poslužiti sa prilogom po želji.
Коментари
Постави коментар