Piletina sa začinskim biljem
Potrebno je:
- 3 otkošćena pileća bataka sa karabatakom
 
Marinada:
- 1 kašika senfa
 - 1 kašika meda
 - 1 kašičica belog luka u prahu
 - 1 kašičica karija
 - 1 kašičica crvenog bibera
 - 2 kašičice mlevene začinske paprike
 - 1/2 kašičice crnog, mlevenog, bibera
 - 150 ml jogurta
 - 2 kašičice suvog biljnog začina
 
Začinsko bilje:
- majčina dušica
 - bosiljak
 - matičnjak
 - mirođija
 - nana
 - ruzmarin
 
I još:
- 150 ml belog vina
 - 100 ml ulja
 
Priprema
1. Sve sastojke za marinadu staviti u
 dublju posudi i sjediniti ih. Uzeti odgovarajuću posudu (za rernu) i, u
 nju, sipati 100 ml ulja. Svako parče mesa provući kroz marinadu i 
složiti u pleh.
     
    
2. Preko složenog mesa preliti 
ostatak marinade. Meso posuti sa iseckanim začinskim biljem (količina 
bilja je prema ukusu). Sa strane mesa sipati belo vino. Pleh prekriti, 
dobro, alu folijom i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, 
na 200 stepeni, jedan sat.
     
    
3. Zatim izvaditi pleh iz rerne, skloniti foliju i vratiti da se meso zapeče.
     
    
4. Meso poslužiti sa prilogom po želji.
     
    



Коментари
Постави коментар