Salata sa tunom
Potrebno je:
- 1 glavica zelene salate
 - 3 veće rotkvice
 - 1 vezica sremuša
 - 1 vezica mladog crnog luka
 - 1 konzerva tunjevine u komadima (180 g)
 - 1/2 limuna (sok)
 - maslinovo ulje
 - so
 
Priprema
      1. Zelenu salatu iseckati sitno. 
Takođe sitno iseckati sremuš i crni luk, a rotkvice iseći krupnije. 
Iseckano povrće staviti u dublju posudu. 
     
    
      2. Tunu, dobro, iscediti od ulja, 
malo je viljuškom razdrobiti, pa je dodati u iseckano povrće. Posoliti 
po ukusu, sipati sok od limuna i maslinovo ulje, pa sve dobro promešati.
 
     
    
      3. Razdeliti u činije i poslužiti. Idealna je, kao dodatak, uz svaku prženu ribu. Može da posluži i kao lagani obrok.
     
    



Коментари
Постави коментар