Posni paprikaš na vodi - iz rerne
Potrebno je:
- 600 g krompira
 - 400 g bukovača
 - 2 veće, sveže, paprike
 - 1 veća šargarepa
 - 3 veća češnja belog luka
 - 1/2 vezice peršuna
 - 1 kašika aleve paprike
 - korijander
 - mirođija
 - suvi biljni začin
 - biber
 
Za preliv:
- 1/2 l pasiranog paradajza
 - 1 l vode
 - 1 kašika brašna
 - 1 kašika šećera
 - suvi biljni začin
 
Priprema
      1. Krompir očistiti, staviti ga u 
dublju posudu i iseći na kriške. Papriku iseći na krugove, šargarepu 
takođe, beli luk samo prepoloviti, peršun sitno iseckati, a bukovaču, 
rukama, iskidati na krupne komade. Svo pripremljeno povrće dodati 
krompiru i promešati. Dodati alevu papriku, pa ubaciti sve navedene 
začine (količina po ukusu) i dobro promešati.Pripremljenu smesu preručiti u odgovarajući pleh, koji ide u rernu.
      2. Preliv: U malo vode (od 1 l) 
razmutiti kašiku brašna, pa dodati u ostatak vode. Zatim sjediniti 
pasirani paradajz i vodu. Dodati kašiku šećera (da neutrališe kiselost 
paradajza) i suvi biljni začin, po ukusu. 
     
    
      3. Sa pripremljenim prelivom preliti
 smesu u plehu. Voditi računa da svi sastojci budu pod tečnošću. Pleh 
prekriti alu folijom, ali tako da ivice folije (sa strane pleha) budu malo 
podignute, da bi para mogla da izlazi. 
     
    
      4. Staviti da se krčka, u prethodno zagrejanu rernu, na 200 stepeni, 1,5 sat. Izvaditi i poslužiti uz salatu, po želji.
     
    



Коментари
Постави коментар