Posni pasulj (na vodi)
Potrebno je:
- 1/2 kg pasulja
 - 2 glavice (srednje) crnog luka
 - 4 češnja belog luka
 - 3 lista lorbera
 - 200 ml pasiranog paradajza
 - 1 šargarepa
 - celer
 - paškanat
 - peršun
 - suvi biljni začin
 - biber
 - 2 kašičice brašna
 - voda
 
Priprema
      1. Staviti pasulj u šerpu, naliti 
vodom i staviti da prokuva. Kada prokuva, procediti pasulj i naliti 
ponovo sa vodom. Dodati sitno iseckani crni luk i šargarepu. Koren 
peršuna, paškanata i celera (količina po želji) iseckati na kockice i 
dodati pasulju. Ubaciti lorber, posuti suvim biljnim začinom (po želji) i
 staviti da se kuva. 
     
    
      2. Kada je pasulj prilično raskuvan,
 10-ak minuta pri kraju, dodati pasirani paradajz, u kome se razmuti 
brašno. Dodati sitno iseckani beli luk, pobiberiti i ako je potrebno 
posuti još sa suvim biljnim začinom. Ostaviti još malo da se kuva i- 
ručak je gotov.
     
    



Коментари
Постави коментар