Posni pasulj (na vodi)
Potrebno je:
- 1/2 kg pasulja
- 2 glavice (srednje) crnog luka
- 4 češnja belog luka
- 3 lista lorbera
- 200 ml pasiranog paradajza
- 1 šargarepa
- celer
- paškanat
- peršun
- suvi biljni začin
- biber
- 2 kašičice brašna
- voda
Priprema
1. Staviti pasulj u šerpu, naliti
vodom i staviti da prokuva. Kada prokuva, procediti pasulj i naliti
ponovo sa vodom. Dodati sitno iseckani crni luk i šargarepu. Koren
peršuna, paškanata i celera (količina po želji) iseckati na kockice i
dodati pasulju. Ubaciti lorber, posuti suvim biljnim začinom (po želji) i
staviti da se kuva.
2. Kada je pasulj prilično raskuvan,
10-ak minuta pri kraju, dodati pasirani paradajz, u kome se razmuti
brašno. Dodati sitno iseckani beli luk, pobiberiti i ako je potrebno
posuti još sa suvim biljnim začinom. Ostaviti još malo da se kuva i-
ručak je gotov.
Коментари
Постави коментар