Posna kavurma (na vodi)
Potrebno je:
- 1/2 kg šampinjona
- 300 g sojinih ljuspica
- 2 veće krupno izrendane šargarepe
- 4 struka praziluka (srednji)
- suvi biljni začin
- biber
Za preliv:
- 400 ml vode
- 3 kašičice aleve paprike
- 1 puna kašika brašna
Priprema
1. Sojine ljuspice potopiti u vrelu vodu i ostaviti, najmanje jedan sat, da nabubre. Pečurke i praziluk iseckati sitno.
2. U dublju vanglicu staviti
iseckane pečurke i praziluk, izrendanu šargarepu, pa dodati dobro
oceđenu soju. Posuti biberom i suvim biljnim začinom (količina po želji
), pa dobro promešati.
3. Uzeti vatrostalnu činiju,
stavljati pripremljenu smesu i rukom dobro pritiskati. Napunjenu činiju
staviti, u prethodno zagrejanu rernu, na 180 C da se peče, pola sata.
4. Preliv: Sjediniti brašno i alevu papriku, pa preliti vodom i dobro umutiti, da nema grudvica.
5. Posle proteka datog vremena
izvaditi činiju sa povrćem, preliti je i vratiti da se još peče.
Preliveno povrće peći dok se ne uhvati rumena korica, pa ga pokriti sa
alu-folijom (koju treba izbockati na više mesta) i peći dok ne ispari
sva voda, koju povrće pusti. Pečeno jelo ostaviti da se potpuno ohladi,
pa ga iseći na kocke. Poslužiti uz salatu, po želji (može sva sveža
salata, samo bez ulja).
Коментари
Постави коментар