Punjene kiflice
Testo:
- 600 g brašna
- 1 kockica kvasca
- 1 kesica praška za pecivo
- 1,5 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 150 ml toplog mleka
- 100 ml tople vode
- 100 ml ulja
- 50 ml jogurta
Fil:
- 100 g mrvljenog sira
- 100 g šunke
- 100 g kačkavalja
- 1 jaje
- biber
- aleva paprika
Priprema
1. Testo: U toploj vodi razmrviti
kockicu kvasca i sačekati da kvasac uskisne. U vanglicu staviti brašno,
pa mu dodati sve navedene sastojke i zamesiti mekano testo. Umešeno
testo ostaviti da udvostruči svoju zapreminu.
2. Nadošlo testo izručiti na
pobrašnjenu radnu površinu i podeliti ga na 4 jufkice (loptice). Urađene
loptice, od testa, ostaviti po strani, dok se pripremi fil.
3. Fil: Šunku iseći sitno, na
kockice. Kačkavalj izrendati, sitno. Staviti u činiju. U posebnom
tanjiru umutiti jaje i izmrvljeni sir. Dodati u mešavinu šunke i
kačkavalja. Posuti sa biberom i alevom paprikom (količina po želji). Sve
dobro promešati, da se svi sastojci sjedine.
4. Svaki deo testa razviti u krug,
podeliti na osam trougla, na svaki staviti po punu kašičicu fila i
umotati u kiflicu. Kiflice poređati u pleh, preko pek papira i ostaviti
da narastu. Narasle kiflice premazati mešavinom žumanceta i malo mleka,
posuti susamom (ne mora) i staviti da se peku, u prethodno zagrejanoj
rerni, na 200 stepeni.
Коментари
Постави коментар