Sladoled sa čokoladom
Potrebno je :
- 3 kesice šlag pene (od po 40 g)
- 300 ml slatke pavlake
- 1 čaša kisele pavlake
- 250 ml mleka
- 2 kesice vanil šećera
- 200 g Menaž čokolade
Priprema
1. Šlag penu uzeti koja se priprema
sa mlekom, ne sa vodom. U dubljoj posudi umutiti šlag penu sa 250 ml
mleka. U drugoj, većoj i dubljoj, posudi umutiti slatku pavlaku, sa
vanil šećerom.
2. U slatku pavlaku ubaciti kiselu pavlaku i sjediniti. Dodati umućenu šlag penu i, mikserom, umutiti da se dobije kremasta smesa.
3. 100 g Menaž čokolade otopiti na
pari a 100 g krupno izrendati. Umućenu smesu podeliti na dva dela. U
jedan deo dodati otopljenu čokoladu i sjediniti mikserom, a u drugi deo
ubaciti izrendanu čokoladu, pa kašikom sjediniti.
4. Sladoled sipati u dve plastične
posude i staviti u zamrzivač. Na svaka pola sata vaditi posude, dobro
promešati i vratiti u zamrzivač. To uraditi četiri puta. Ovo se radi
(pošto nemam mašinu za sladoled) iz razloga da se razbiju kristalići
leda i da bi sladoled bio kremast.
5. Staviti u čašu za sladoled kugle čokoladnog i stracatella sladoleda i uživajte.
Коментари
Постави коментар