Domaća testenina
Potrebno je:
- 1 jaje
 - 1/2 kašičice soli
 - brašno
 
Priprema
      1. U posudu staviti jaje i dodati 
so. Sa brašnom zamesiti tvrđe testo (ne dodavati nikakvu tečnost). 
Dobijenu jufku razviti (oklagijom) u što veći krug, da bi kora bila što tanja. 
Ostaviti koru, na stolnjaku, da se suši, oko 15 - 20 minuta.
     
    
      2. Prosušenu koru uviti na oklagiju, pa je raseći po sredini (po dužini), da se dobiju dve polovine testa.
     
    
      3. Skloniti oklagiju, oba testa 
spojiti (prebaciti jedno preko drugog) i podeliti na pola, po širini. Od svake 
polovine uviti, što čvrće, rolate.
     
    
      4. Rolatić staviti na dasku za 
sečenje i oštrim nožem seći što tanje krugove. Isečene rezance rukom 
rastresite i ostaviti, na stolnjaku, da se osuše. Isto uraditi i sa 
drugim delom testa.
     
    
      5. Osušenu testeninu upotrebiti da se začini supa, a ostatak staviti u kesu i ostaviti u frižider, do sledeće upotrebe
6. Na isti način možete napraviti i makarone, samo testo iseći šire. 



Коментари
Постави коментар