Musaka sa pavlakom
Potrebno je:
- 1/2 kg mešanog mlevenog mesa
 - 1 kg krompira
 - 2 glavice crnog luka
 - biber
 - biljni začin
 - ulje
 
Preliv:
- 2 jajeta
 - 1 čaša kisele pavlake
 - 300 ml mleka
 - biljni začin
 
Priprema
      1. Crni luk sitno iseckati i staviti
 da se prži, zajedno sa mlevenim mesom. Posoliti, pobiberiti i dinstati 
dok meso ne bude polu prženo.
     
    
      2. Krompir oljuštiti i iseći na tanje krugove.
     
    
      3. U podmazanu, dublju, posudu 
poređati pola isečenog krompira, staviti poluprženo meso, zatim drugu 
polovinu krompira i preliti sa prelivom : umutiti jaja, dodati kiselu 
pavlaku, pa viljuškom sjediniti, i na kraju dodati mleko.
Posolito po ukusu.
     
    
      4. Pripremljeno jelo pokriti alu 
folijom i staviti da se peče, u prethodno zagrejanu rernu, na 190 
stepeni, jedan sat. Posle tog vremena izvaditi šerpu, skloniti foliju, 
pa vratiti jelo još 15 minuta.
     
    



Коментари
Постави коментар