Musaka sa pavlakom
Potrebno je:
- 1/2 kg mešanog mlevenog mesa
- 1 kg krompira
- 2 glavice crnog luka
- biber
- biljni začin
- ulje
Preliv:
- 2 jajeta
- 1 čaša kisele pavlake
- 300 ml mleka
- biljni začin
Priprema
1. Crni luk sitno iseckati i staviti
da se prži, zajedno sa mlevenim mesom. Posoliti, pobiberiti i dinstati
dok meso ne bude polu prženo.
2. Krompir oljuštiti i iseći na tanje krugove.
3. U podmazanu, dublju, posudu
poređati pola isečenog krompira, staviti poluprženo meso, zatim drugu
polovinu krompira i preliti sa prelivom : umutiti jaja, dodati kiselu
pavlaku, pa viljuškom sjediniti, i na kraju dodati mleko.
Posolito po ukusu.
4. Pripremljeno jelo pokriti alu
folijom i staviti da se peče, u prethodno zagrejanu rernu, na 190
stepeni, jedan sat. Posle tog vremena izvaditi šerpu, skloniti foliju,
pa vratiti jelo još 15 minuta.
Коментари
Постави коментар