Maline, plazma, čokolada...
Potrebno je:
- 300 g krem šlaga od vanile
- 400 ml kisele vode
- 1/2 l jogurta
- 200 g prah šećera
- 2 čaše kisele pavlake
- 100 g margarina
- 300 g mlevene plazme
- 400 g malina
- 2 kesice želatina
- 50 g čokolade
- 150 g čokolade
- 2 kesice krem šlaga od čokolade
- 50 ml likera od čokolade
Priprema
1. U dublju vanglicu staviti šlag,
pa ga umutiti sa kiselom vodom. Dodati jogurt, šećer u prahu i kiselu
pavlaku, pa sve sjediniti.
2. Od dobijene smese odvojiti 1/3 a u ostatak fila dodati pripremljeni želatin. Zatim fil sa želatinom podeliti na dva dela.
3. U 1/3 (odvojenog) fila dodati 100
g otopljenog (i ohlađenog) margarina i mlevenu plazmu. Dobro sjediniti i
u kalupu sa obručem (vel. 28cm) formirati koru.
4. U prvu polovinu fila sa želatinom dodati, na pola isečene, maline. Blago promešati, pa sipati preko formirane kore. Poravnati.
5. U ostatak fila narendati 50 g čokolade i staviti preko fila od malina. Poravnati.
6. 150 g čokolade rastopiti sa
uljem, do gustine da može da se prelije torta. Tako otopljenu čokoladu
malo prohladiti, pa preliti preko torte i staviti tortu u frižider, da
prenoći.
7. Sutra izvaditi tortu iz
frižidera, skinuti obruč i premazati sa krem šlagom od čokolade, kome je
dodat čokoladni liker (količina mleka koja je potrebna, a piše na
kesici, smanjiti za 50 ml). Ukrasiti po želji.
Коментари
Постави коментар