Maline, plazma, čokolada...
Potrebno je:
- 300 g krem šlaga od vanile
 - 400 ml kisele vode
 - 1/2 l jogurta
 - 200 g prah šećera
 - 2 čaše kisele pavlake
 - 100 g margarina
 - 300 g mlevene plazme
 - 400 g malina
 - 2 kesice želatina
 - 50 g čokolade
 - 150 g čokolade
 - 2 kesice krem šlaga od čokolade
 - 50 ml likera od čokolade
 
Priprema
      1. U dublju vanglicu staviti šlag, 
pa ga umutiti sa kiselom vodom. Dodati jogurt, šećer u prahu i kiselu 
pavlaku, pa sve sjediniti. 
     
    
      2. Od dobijene smese odvojiti 1/3 a u ostatak fila dodati pripremljeni želatin. Zatim fil sa želatinom podeliti na dva dela. 
     
    
      3. U 1/3 (odvojenog) fila dodati 100
 g otopljenog (i ohlađenog) margarina i mlevenu plazmu. Dobro sjediniti i
 u kalupu sa obručem (vel. 28cm) formirati koru. 
     
    
      4. U prvu polovinu  fila sa želatinom dodati, na pola isečene, maline. Blago promešati, pa sipati preko formirane kore. Poravnati.
     
    
      5. U ostatak fila narendati 50 g čokolade i staviti preko fila od malina. Poravnati.
     
    
      6. 150 g čokolade rastopiti sa 
uljem, do gustine da može da se prelije torta. Tako otopljenu čokoladu 
malo prohladiti, pa preliti preko torte i staviti tortu u frižider, da 
prenoći. 
     
    
      7. Sutra izvaditi tortu iz 
frižidera, skinuti obruč i premazati sa krem šlagom od čokolade, kome je
 dodat čokoladni liker (količina mleka koja je potrebna, a piše na 
kesici, smanjiti za 50 ml). Ukrasiti po želji. 
     
    



Коментари
Постави коментар