Koh sa višnjama
Za podlogu (koru):
- 250 g petit ber keksa sa kakaom
 - po potrebi mleko
 
Testo za koh:
- 6 jaja
 - 6 kašika šećera
 - 12 kašika griza
 - 1 kesica praška za pecivo
 
Za I preliv:
- 1 l mleka
 - 4 kašike šećera
 - 2 kesice vanilin šećera
 
Za II preliv:
- 1/2 l mleka
 - 2 jajeta
 - 4 kašike šećera
 - 1 kašika gustina
 - 300 g višanja
 
Priprema
      1. Kora: Keks samleti i zamesiti sa 
mlekom, da može da se formira kora. Uzeti pleh (moj pleh je bio veločine
 34 x 20 cm), podmazati ga uljem i formirati koru od keksa.
     
    
      2. Testo za koh: Odvojiti belanca od
 žumanaca. U dubljem sudu umutiti čvrst šne od belanaca, uz postepeno 
dodavanje šećera. Zatim dodavati, jedno po jedno, žumance i na kraju 
griz, pomešan sa praškom za pecivo. Sjediniti sastojke i sipati testo 
preko kore od keksa.
     
    
      3. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 190 stepeni. Probati čačkalicom da li je testo pečeno.
     
    
      4. Preliv I: Dok se testo peče, 
staviti litar mleka sa šećerom i vanilinim šećerom da proključa. Pečeno 
testo izvaditi i preliti vrelim mlekom, postepeno, ne sipati odjedanput. Ostaviti da testo 
upije mleko.
     
    
      5. Preliv 2: Odvojiti belanca od 
žumanaca. Umutiti čvrsto belanca, sa dodatkom šećera, pa dodati žumanca.
 Umutiti, zatim dodati kašiku gustina i razrediti sa malo mleka, od pola
 litra. Ostatak mleka staviti da prokuva. U provrelo mleko sipati masu 
sa jajima, neprekidno muteći, žicom za mućenje. 
     
    
      6. Višnje odmrznuti, iscediti i 
iseckati. 
Kada se fil zgusnuo, skloniti ga sa šporeta, dodati višnje, sve dobro 
sjediniti i preliti preko koha. Ostaviti da se dobro ohladi. Iseći na 
kocke i uživajte u ukusu.
     
    



Коментари
Постави коментар