Krompir sa kačkavaljem
Potrebno je:
- 700 g krompira
 - 200 g rendanog kačkavalja
 - 150 g margarina
 - suvi biljni začin
 
Preliv:
- 1 čaša kisele pavlake
 - 70 ml jogurta
 - 3 jajeta
 - 3 kašike ulja
 - so
 
Priprema
      1. Krompir oljuštiti i staviti da se
 kuva u posoljenoj vodi. Krompir treba da omekša, ali da se ne skuva 
potpuno. Poluskuvan krompir iseći na krugove.
     
    
      2. Pola isečenog krompira staviti u 
podmazanu, odgovarajuću, posudu. Posuti sa malo biozačina, pa prekriti 
narendanim kačkavaljem. Preko kačkavalja staviti drugu polovinu isečenog
 krompira, pa zaliti sa vrelim, otopljenim, margarinom. Staviti da se 
peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni.
     
    
      3. Preliv: Sve sastojke, navedene za preliv, dobro umutiti.
     
    
      4. Pečeni krompir izvaditi, preliti sa pripremljenim prelivom i vratiti da se jelo zapeče, oko 15 minuta.
     
    



Коментари
Постави коментар