Krompir sa kačkavaljem
Potrebno je:
- 700 g krompira
- 200 g rendanog kačkavalja
- 150 g margarina
- suvi biljni začin
Preliv:
- 1 čaša kisele pavlake
- 70 ml jogurta
- 3 jajeta
- 3 kašike ulja
- so
Priprema
1. Krompir oljuštiti i staviti da se
kuva u posoljenoj vodi. Krompir treba da omekša, ali da se ne skuva
potpuno. Poluskuvan krompir iseći na krugove.
2. Pola isečenog krompira staviti u
podmazanu, odgovarajuću, posudu. Posuti sa malo biozačina, pa prekriti
narendanim kačkavaljem. Preko kačkavalja staviti drugu polovinu isečenog
krompira, pa zaliti sa vrelim, otopljenim, margarinom. Staviti da se
peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni.
3. Preliv: Sve sastojke, navedene za preliv, dobro umutiti.
4. Pečeni krompir izvaditi, preliti sa pripremljenim prelivom i vratiti da se jelo zapeče, oko 15 minuta.
Коментари
Постави коментар