Kolač sa malinama
Kora:
- 5 jaja
 - 6 kašika šećera
 - 5 kašika brašna
 - 1 kašika gustina
 - 3 kašike kakaoa
 - 1/2 kesice praška za pecivo
 - 2 kašičice arome od vanile
 - 160 ml ulja
 
Vanila krem:
- 600 ml mleka
 - 2 kesice pudinga od vanile
 - 4 kesice vanilinog šećera
 - 300 g prah šećera
 - 500 g maslaca (ili margarina)
 
...i još:
- 2 pakovanja (od po 300g) malina
 - 2 preliva za kolače
 - 1 ekstrat od malina
 
Priprema
      1. Kora: Odvojiti žumanca od 
belanaca. Belanca umutiti u čvrsti šam, sa postepenim dodavanjem šećera.
 Dodati žumanca i umutitiu penastu smesu. Sipati ulje i sve sjediniti. Na
 kraju dodati mešavinu brašna, gustina, kakaoa i praška za pecivo. 
Sipati aromu od vanile. Sve sjediniti i izručiti u pleh, preko pek 
papira, pa staviti da se peče, u prethodno zagrejanu rernu, na 150 
stepeni.
Uzeti veći pleh da bi ispečeno testo bilo debljine 0,5cm. 
     
    
      2. Vanila krem: Od 600ml mleka uzeti
 malo i razmutiti 2 pudinga od vanile. Ostatak mleka zajedno sa 
vanilinim šećerom staviti da proključa. U proključalo mleko staviti 
razmućeni puding i kuvati dok se ne zgusne. Preko skuvanog pudinga 
staviti providnu foliju, direktno na površinu, pa staviti da se ohladi. U
 ohlađeni puding umešati mešavinu penasto umućenog maslaca (margarina) 
sa 300g prah šećera. Umutiti da postane penasti krem.
     
    
      3. Za ovaj kolač se koriste modlice, prečnika 9cm i visine 5cm. Da bismo postigli željenu visinu kolača, modlice obložiti jačom plastikom.
     
    
      4. Modlicama iseći ispečenu koru (treba da imamo duplo korica od količine modlica, pošto ide donja i gornja korica )
     
    
      5. Svaki isečeni krug kore obmotati plastičnom folijom preko navući metalni kalup i pripremiti za filovanje.
     
    
      6. U tako pripremljene kalupe u krug testa poređati oceđene maline.
     
    
      7. Kada sve kalupe sa testom 
obložimo sa malinama onda preko toga rasporedimo pripremljeni fil. Preko
 fila stavitmo jos jednu okruglu koricu.
     
    
      8. Preko tako pripremljenog kolača 
poređamo gusto isceđene maline.
Preliv za kolače pripremimo prema upustvu sa kesice uz dodatak arome od 
malina. Sa pripremljenim prelivom prelijemo svaki kolač i ostavimo u 
frižider do narednog dana.
     
    
      9. Narednog dana pažljivo sklonimo 
metalni obruč, zatim plastičnu folliju (lako se skida) i uživamo u ukusu
 i izgledu pripremljenog kolača.
     
    



Коментари
Постави коментар