Lisnate pogačice
Testo:
- 600 g brašna
- 1 kocka kvasca
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičice soli
- 150 ml mleka
- 150 ml jogurta
- 2 kašike masti
- 2 jajeta
Fil:
- 150 g margarina
- 1 čaša kisele pavlake
Priprema
1. Testo: U toplom mleku podići
kvasac. U odgovarajuću posudu staviti brašno, pa zatim dodati sve
navedene sastojke, uključujući i pripremljen kvasac. Ako je potrebno
dodati još malo brašna, da se zamesi mekše testo. Umešeno testo ostaviti
da naraste.
2. Naraslo testo prebaciti na pobrašnjenu radnu površinu i podeliti ga na 16 jufki.
3. Svaku jufku razviti u veličini tanjira.
4. Fil: Umutiti penasto margarin, dodati kiselu pavlaku i viljuškom sjediniti, da postane kremasta masa.
5. Uzimati razvijene jufke, premazivati ih pripremljenim filom i ređati jednu na drugu.
6. Zadnju jufku ne premazivati.
7. Ovako složeno testo ostaviti
10-ak minuta, pa ga razviti u pravougaonik, debljine 1 cm. Čašom vaditi
pogačice i ređati ih u pleh, preko pek papira.
8. Ostaviti pogačice da malo
narastu, premazati ih mešavinom žumanceta i malo mleka, pa ih staviti da
se peku, u prethodno zagrejanu rernu, na 180 stepeni.
Коментари
Постави коментар