Meso u marinadi od žalfije, kima...
Potrebno je:
- 1 kg svinjskih šnicli
Marinada:
- 1 glavica belog luka (sitno iseckanog)
- 1 kašičica suve žalfije
- 1 kašičica suvog ruzmarina
- 1 kašičica kima
- 1 kašičica origana
- 3 kašičice suvog biljnog začina
- maslinovo ulje
Priprema
1. Marinada: U odgovarajuću posudu
staviti sve navedene začine i dodati maslinovo ulje, da se napravi ređa
smesa, sa kojom može da se premaže meso.
2. Svinjsko meso, isečeno na šnicle
(nije potrebno tanjiti ih tučkom za meso) ređati u dublju posudu, pa
svaki red obilno premazati pripremljenom marinadom. Ostaviti meso, u
frižider, da odstoji 1-2 sata.
3. Pre prženja, meso ostaviti na
sobnoj temperaturi, oko 10 minuta. Pržiti ga na gril tiganju, dok ne
dobije lepu, rumenu, boju, sa jedne i druge strane. Poslužiti uz prilog i
salatu, po želji.
Коментари
Постави коментар