Čokoladno voćna bomba
Za korice:
- 8 belanaca
 - 70 ml ulja
 - 270 g Menaž čokolade
 - 200 g mlevenih lešnika
 - 2 kašike ruma
 - 2 kašike brašna
 - 2 kašičice praška za pecivo
 - 5 kašika šećera
 
Za fil I:
- 8 žumanaca
 - 150 g šećera
 - 400 g kisele pavlake
 - 200 g slatke pavlake
 - 2 kesice želatina
 
Za fil II:
- 1 kesica krem pudinga od čokolade
 - 300 ml mleka
 - 200 g Menaž čokolade
 - 300 ml slatke pavlake
 - 1,5 kesica želatina
 
Voće:
- kivi
 - nektarine
 - višnje
 - pomorandže
 - trešnje
 - grejpfrut
 - maline
 
I još:
- 2 kesice preliva za torte
 
Priprema
1. Korice: Čokoladu i ulje otopiti 
na pari i prohladiti. Belanca umutiti u čvrsti šne, uz postepeno 
dodavanje šećera. Dodati otopljenu čokoladu i sjediniti. Zatim dodati 
mlevene, propečene, lešnike, rum i brašno sa pecivom. Kašikom polako 
sjediniti. Kalup, vel 28 cm, dobro premazati uljem i na dno staviti pek 
papir. Sipati smesu i peći na 150 stepeni. Pečenu koru izvaditi i 
ostaviti da se, načisto, ohladi. Ohlađenu koru preseći dva puta, da se 
dobiju tri korice. Ispod svakog presecanja kora staviti papir, lakše će 
se preneti i neće se lomiti.
     
    
2. Voće (količina po želji - ja sam 
uzimala po 100 g od svakog voća, za fil, a posebno je za površinu torte)
 iseckati i staviti u cetku.
     
    
3. Fil I: Umutiti žumanca sa 
šećerom, pa smesu skuvati na pari. Ohladiti. Umutiti slatku pavlaku, 
dodati kiselu pavlaku i sjediniti, mikserom, obe smese. Ubaciti ohlađeni
 krem od žumanaca, pa sjediniti. Želatin pripremiti prema uputstvu sa 
kesice, pa i njega staviti u krem i mikserom umutiti.
     
    
4. Fil II: Puding od čokolade (Dr 
Oetker - bez kuvanja) umutiti sa mlekom. Menaž čokoladu otopiti na pari i
 dodati je u umućeni puding. Umutiti slatku pavlaku, pa sve sjediniti. 
Želatin pripremiti prema uputstvu sa kesice, pa ga dodati u krem i 
mikserom sjediniti. 
     
    
5. Kalup (sa obručem) obložiti providnom folijom i
 staviti jednu koricu. Preko staviti pola žutog fila, pa preko 
rasporediti polovinu iseckanog i isceđenog voća.
     
    
6.Preko voća staviti pola čokoladnog fila.
     
    
7. Ponoviti postupak još jedanput i na kraju staviti treću koru. Ukrasiti je voćem po želji.
     
    
8. Preliv za torte pripremiti prema uputstvu sa pakovanja i preliti preko poređanog voća.
     
    
9. Ostaviti u frižider, preko noći. 
Narednog dana izvaditi kalup iz frižidera, skinuti obruč, skloniti 
foliju i tortu prebaciti na plato.
     
    
10. Isecite tortu i uživajte u ukusu.
     
    



Коментари
Постави коментар