Neobičan, a jako ukusan sutlijaš
Potrebno je:
- 220 g pirinča
- 1 l vode
- 800 ml mleka
- 200 ml slatke pavlake
- 16 kašika šećera
- 1 puding od vanile
- 70 ml mleka (da se razmuti puding)
Priprema
1. Pirinač dobro isprati u vodi, dok
voda ne postane bistra. Zatim ga staviti u litar vode i kuvati na tihoj
vatri, dok pirinač ne nabubri. Povremeno promešati.
2. U mleko sipati, neumućenu, slatku
pavlaku i sipati u nabubreli pirinač. Kada proključa dodati šećer.
Promešati i kuvati na tihoj vatri, dok se ne zgusne. Mešati, pazeći da
ne zagori.
3. Puding razmutiti sa malo mleka. Kada se pirinač malo zgusne dodati razmućeni puding i, neprestano, mešajući ga skuvati.
Skuvani sutlijaš razliti u posude i, kada se malo prohladi, posuti cimetom, čokoladom u prahu ili voćnim prelivom.
Коментари
Постави коментар