Projice sa suvim vratom
Potrebno je:
- 150 g kukuruznog brašna
 - 100 g običnog brašna (T - 500)
 - 3 jajeta
 - 200 ml mleka
 - 100 ml ulja
 - 300 g tvrđeg, kravljeg sira
 - 100 g suvog vrata
 - 4 kašike ajvara
 - 1 kesica praška za pecivo
 - 1 kašičica soli
 
Priprema
      1. U odgovarajućoj, dubljoj, činiji 
umutiti jaja. Dodati ulje i mleko, pa sjediniti. Pomešati obe vrste 
brašna sa praškom za pecivo, dodati so, pa sve izručiti u masu sa 
jajima. Sjediniti mikserom. Dodati ajvar, pa i njega sjediniti sa 
umućenom masom. Na kraju dodati sir i suvi vrat, isečene na kockice. 
Promešati kašikom.
     
    
      2. Kalupe za mafine dobro podmazati 
margarinom i rasporediti (sipati) pripremljeno testo. Kalupe puniti do 
2/3 ukupne zapremine. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, 
na 190 stepeni.
     
    



Коментари
Постави коментар