Projice sa suvim vratom
Potrebno je:
- 150 g kukuruznog brašna
- 100 g običnog brašna (T - 500)
- 3 jajeta
- 200 ml mleka
- 100 ml ulja
- 300 g tvrđeg, kravljeg sira
- 100 g suvog vrata
- 4 kašike ajvara
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
Priprema
1. U odgovarajućoj, dubljoj, činiji
umutiti jaja. Dodati ulje i mleko, pa sjediniti. Pomešati obe vrste
brašna sa praškom za pecivo, dodati so, pa sve izručiti u masu sa
jajima. Sjediniti mikserom. Dodati ajvar, pa i njega sjediniti sa
umućenom masom. Na kraju dodati sir i suvi vrat, isečene na kockice.
Promešati kašikom.
2. Kalupe za mafine dobro podmazati
margarinom i rasporediti (sipati) pripremljeno testo. Kalupe puniti do
2/3 ukupne zapremine. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni,
na 190 stepeni.
Коментари
Постави коментар