Testenina sa mlevenim mesom
Potrebno je:
- 400 g spiralne testenine
 
Sos:
- 400 g mešanog mlevenog mesa
 - 2 glavice crnog luka
 - 1 manja konzerva crvenog pasulja
 - 1 manja konzerva kukuruza šećerca
 - 1/2 l pasiranog paradajza sa začinima
 - biber
 - suvi biljni začin
 - ulje
 
Priprema
      1. Iseckati sitno crni luk i staviti
 ga da se dinsta, na malo ulja. Posle pet minuta dodati mleveno meso, 
posuti biberom i začinom, dobro promešati i nastaviti sa dinstanjem, uz 
povremeno dolivanje vrele vode. Dinstati dok se meso potpuno ne uprži.
     
    
      2. Pasulj i kukuruz dobro isprati 
pod mlazom tople vode i dodati u isprženo meso. Sipati i pasirani 
paradajz i dobro promešati. Ako je potrebno dodati još biozačina. 
Krčkati još 10-ak minuta, na tihoj vatri, i isključiti. Ostaviti sos na 
toploj ringli.
     
    
      3. Testeninu skuvati, po uputstvu sa pakovanja. Skuvanu testenini procediti i oprati pod mlazom tople vode.
     
    
      4. Testeninu ubaciti u pripremljeni sos, dobro izmešati i poslužiti toplo.
     
    



Коментари
Постави коментар