Testenina sa mlevenim mesom
Potrebno je:
- 400 g spiralne testenine
Sos:
- 400 g mešanog mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- 1 manja konzerva crvenog pasulja
- 1 manja konzerva kukuruza šećerca
- 1/2 l pasiranog paradajza sa začinima
- biber
- suvi biljni začin
- ulje
Priprema
1. Iseckati sitno crni luk i staviti
ga da se dinsta, na malo ulja. Posle pet minuta dodati mleveno meso,
posuti biberom i začinom, dobro promešati i nastaviti sa dinstanjem, uz
povremeno dolivanje vrele vode. Dinstati dok se meso potpuno ne uprži.
2. Pasulj i kukuruz dobro isprati
pod mlazom tople vode i dodati u isprženo meso. Sipati i pasirani
paradajz i dobro promešati. Ako je potrebno dodati još biozačina.
Krčkati još 10-ak minuta, na tihoj vatri, i isključiti. Ostaviti sos na
toploj ringli.
3. Testeninu skuvati, po uputstvu sa pakovanja. Skuvanu testenini procediti i oprati pod mlazom tople vode.
4. Testeninu ubaciti u pripremljeni sos, dobro izmešati i poslužiti toplo.
Коментари
Постави коментар