Piletina sa domaćim prezlama
Potrebno je:
- 3 bataka sa karabatakom
- suvi biljni začin
Za pohovanje:
- 2 jajeta
- 2 kašike ulja
- 4 češnja belog luka
- 1 kašika senfa
- so
- brašno
...i još:
- domaća prezla
- origano
Priprema
1. Pileće meso staviti da se kuva,
sa dodatkom začina. Po želji, može da se ubaci i povrće za supu, pa da
se kasnije, voda u kojoj se kuvalo meso, iskoristi za supu.
2. Smesa za pohovanje: Umutiti jaja, pa dodati ulje, so, sitno iseckani beli luk i senf. Viljuškom sve dobro sjediniti.
3. Domaća prezla: Od hleba izdvojiti
sredinu i ostaviti da se osuši. Rukama je sitno izmrviti, staviti je u
kesu, pa preći preko sa oklagijom. Najbolji je ovaj način da se usitni,
da ostane malo krupnija, da se ne pretvori u prah. Dodati origano, po
želji.
4. Skuvano meso prvo uvaljati u brašno, zatim u smesu za pohovanje i na kraju u domaću prezlu, kojoj je dodat origano.
Meso pržiti na zagrejanom ulju, pa svako prženo parče izvaditi na salvetu, da bi upila višak masnoće.
Коментари
Постави коментар