Piletina sa domaćim prezlama
Potrebno je:
- 3 bataka sa karabatakom
 - suvi biljni začin
 
Za pohovanje:
- 2 jajeta
 - 2 kašike ulja
 - 4 češnja belog luka
 - 1 kašika senfa
 - so
 - brašno
 
...i još:
- domaća prezla
 - origano
 
Priprema
      1. Pileće meso staviti da se kuva, 
sa dodatkom začina. Po želji, može da se ubaci i povrće za supu, pa da 
se kasnije, voda u kojoj se kuvalo meso, iskoristi za supu.
     
    
      2. Smesa za pohovanje: Umutiti jaja, pa dodati ulje, so, sitno iseckani beli luk i senf. Viljuškom sve dobro sjediniti.
     
    
      3. Domaća prezla: Od hleba izdvojiti
 sredinu i ostaviti da se osuši. Rukama je sitno izmrviti, staviti je u 
kesu, pa preći preko sa oklagijom. Najbolji je ovaj način da se usitni, 
da ostane malo krupnija, da se ne pretvori u prah. Dodati origano, po 
želji.
     
    
      4. Skuvano meso prvo uvaljati u brašno, zatim u smesu za pohovanje i na kraju u domaću prezlu, kojoj je dodat origano. 
Meso pržiti na zagrejanom ulju, pa svako prženo parče izvaditi na salvetu, da bi upila višak masnoće. 
     
    



Коментари
Постави коментар