Piletina sa šampinjonima
Potrebno je:
- 3 bataka sa karabatakom
- 700 g krompira
- 300 g šampinjona
- suvi biljni začin
- 100 ml ulja
- 200 ml vode
Marinada:
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- 1 kašičica mlevenog bibera
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica karija
- 2 kašike maslinovog ulja (može i obično ulje)
Priprema
1. Marinada: Sve navedene sastojke sjediniti i sa njima premazati meso. Premazano meso ostaviti da odstoji jedan sat, u frižideru.
2. Krompir očistiti i iseći na
četvrtine. Šampinjone iseći na krupnije komade. U odgovarajućoj posudi
pomešati isečeni krompir i šampinjone, posuti biozačinom i dobro
promešati. Pripremljeno povrće staviti u vatrostalnu činiju. Naliti
vodu.
3. Preko povrća poređati meso, pa preliti sa uljem. Staviti da se peče, na 200 stepeni, oko 90 minuta.
Коментари
Постави коментар