Piletina sa šampinjonima
Potrebno je:
- 3 bataka sa karabatakom
 - 700 g krompira
 - 300 g šampinjona
 - suvi biljni začin
 - 100 ml ulja
 - 200 ml vode
 
Marinada:
- 2 kašičice suvog biljnog začina
 - 1 kašičica mlevenog bibera
 - 1 kašičica belog luka u prahu
 - 1 kašičica karija
 - 2 kašike maslinovog ulja (može i obično ulje)
 
Priprema
      1. Marinada: Sve navedene sastojke sjediniti i sa njima premazati meso. Premazano meso ostaviti da odstoji jedan sat, u frižideru.
     
    
      2. Krompir očistiti i iseći na 
četvrtine. Šampinjone iseći na krupnije komade. U odgovarajućoj posudi 
pomešati isečeni krompir i šampinjone, posuti biozačinom i dobro 
promešati. Pripremljeno povrće staviti u vatrostalnu činiju. Naliti 
vodu.
     
    
      3. Preko povrća poređati meso, pa preliti sa uljem. Staviti da se peče, na 200 stepeni, oko 90 minuta.
     
    



Коментари
Постави коментар