Voćna šlag torta
Za tortu:
- 300 g krem šlaga od vanile
 - 300 ml hladne kisele vode
 - 200 g šećera u prahu
 - 400 ml kisele pavlake
 - 300 g mlevene plazme
 - 1/2 kg jagoda
 - 1/2 l jogurta
 - 2 kesice želatina
 - 1 kesica crvenog preliva za torte
 - 100 g izrendane čokolade
 
Priprema
      1. Šlag staviti u dublju vanglicu, 
naliti sa kiselom vodom i umutiti. U toku mućenja postepeno dodavati 
šećer. Dodati kiselu pavlaku i sjediniti. Na kraju dodati jogurt i sve 
umutiti.
     
    
      2. Želatin pripremiti prema uputstvu sa kesice. Kada ste ga otopili dodati ga umućenoj masi. Kremastu masu podeliti na tri dela. 
     
    
      3. U prvi deo dodati mlevenu plazmu, sjediniti varjačom, i formirati koru, u kalupu sa obručem veličine 28 cm.
     
    
      4. U drugi deo staviti 300 g iseckanih jagoda, promešati i sipati preko kore sa keksom. Ravnomerno rasporediti.
     
    
      5. U treći deo staviti izrendanu čokoladu i sipati preko fila sa jagodama. 
     
    
      6. Pripremiti crveni preliv za torte prema uputstvu sa kesice. 
Preostalih 200 g jagoda iseckati sitno i rasporediti po površini torte. Preliti prelivom i ostaviti preko noći u frižideru. 
     
    
      7. Sutradan stavite kalup sa tortom na tacnu za služenje, skinuti obruč i uživajte u ukusu torte.
     
    



Коментари
Постави коментар