Rebarca u marinadi
Potrebno je:
- 700 g svinjskih rebaraca
Marinada:
- 50 ml kečapa
- 50 ml soja sosa
- 1 velika kašika čili sosa
- 2 kašike meda
- 5 češnja belog luka
- 1 pomorandža (sok)
- biber
- biljni začin
Priprema
1. Marinada: Beli luk sitno
iseckati, pa ga staviti u jednu posudu. Dodati kečap, soja sos, čili
sos, med, sok od pomorandže, kao biber i biljni začin, po ukusu.
Promešati.
2. Rebarca malo zaseći, da bolje
upiju marinadu. Svako parče mesa premazati sa marinadom, pa ga složiti u odgovarajuću posudu. Ostatak marinade preliti preko složenog mesa. Ostaviti meso u frižider, oko 2 sata (najbolje uveče
pripremiti meso, pa sutradan ga spremati).
3. Uzeti termo vrećicu za spremanje
(vel. 28x35cm - kupuju se u pakovanju od 5 kom), ubaciti meso, dodati po
želji isečen krompir i šampinjone, zatvoriti vrećicu (sa dodatkom u
pakovanju) i staviti da se peče, u zagrejanoj rerni, na 200 stepeni, 1
sat. Poslužiti sa salatom, po želji.
Коментари
Постави коментар