Brzi krem kolač
Kora:
- 6 jaja
 - 6 kašika šećera
 - 5 kašika brašna
 - 2 kašike kakaoa
 - 1 kesica praška za pecivo
 - 1 kašika ruma
 
Fil 1:
- 3 kesice krem šlaga od čokolade (3x60g)
 - 200 ml slatke pavlake
 - 350 ml mleka
 - 50 ml čokoladnog likera
 - 125 g margarina (maslaca)
 - 4 kašike šećera u prahu
 - 50 g rastopljene čokolade
 
Fil 2:
- 2 krem šlaga od čokolade
 - 150 g čokolade za kuvanje
 - 1 kisela pavlaka
 - 125 g margarina (maslaca)
 - 250 ml mleka
 - 3 kašike šećera u prahu
 
...i još:
- čokoladno mleko
 - 1 kesica krem šlaga od čokolade
 - bela i crna čokolada
 
Priprema
      1. Kora: Odvojiti belanca od 
žumanaca. Belanca umutiti sa šećerom, dodati žumanca i sjediniti. 
Ubaciti brašno sa pecivom i kakaom. Dobro umutiti. Na kraju dodati rum i
 promešati. Sipati u pleh, srednje veličine, preko pek papira i staviti 
da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 170 stepeni. 
Pečenu i ohlađenu koru preseći na pola, da se dobiju dve korice.
Fil 1: Krem šlag umutiti čvrsto sa mešavinom mleka i čokoladnog likera. 
Dodati 50 g rastopljene čokolade i sjediniti. Margarin umutiti sa 
šećerom u prahu, pa dodati kremu. Mikserom dobro umutiti. Slatku pavlaku
 umutiti čvrsto, pa je dodati u fil. Sve sjediniti.
Fil 2: Krem šlag umutiti čvrsto sa mlekom. Dodati rastopljenu čokoladu i
 sjediniti. Ubaciti kiselu pavlaku, pa mikserom umutiti. Na kraju dodati
 penasto umućeni margarin sa šećerom u prahu i sve dobro sjediniti. 
Uzeti jednu koricu i staviti u pleh, gde se pekla. Natopiti je sa 
čokoladnim mlekom, pa preko staviti prvi fil i poravnati. Zatim staviti 
drugi fil i, takođe, poravnati površinu. Najzad, staviti drugu koricu, 
malo pritisnuti, pa i nju natopiti sa čokoladnim mlekom. 
Po vrhu premazati kesicom, umućenog, krem šlaga od čokolade i ukrasiti, 
krupno, rendanom belom i crnom čokoladom.
Staviti u frižider i sutradan poslužiti. Svako ko voli čokoladne, 
kremaste kolače uživaće u ovom desertu.
     
    



Коментари
Постави коментар