Brzi krem kolač
Kora:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 2 kašike kakaoa
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašika ruma
Fil 1:
- 3 kesice krem šlaga od čokolade (3x60g)
- 200 ml slatke pavlake
- 350 ml mleka
- 50 ml čokoladnog likera
- 125 g margarina (maslaca)
- 4 kašike šećera u prahu
- 50 g rastopljene čokolade
Fil 2:
- 2 krem šlaga od čokolade
- 150 g čokolade za kuvanje
- 1 kisela pavlaka
- 125 g margarina (maslaca)
- 250 ml mleka
- 3 kašike šećera u prahu
...i još:
- čokoladno mleko
- 1 kesica krem šlaga od čokolade
- bela i crna čokolada
Priprema
1. Kora: Odvojiti belanca od
žumanaca. Belanca umutiti sa šećerom, dodati žumanca i sjediniti.
Ubaciti brašno sa pecivom i kakaom. Dobro umutiti. Na kraju dodati rum i
promešati. Sipati u pleh, srednje veličine, preko pek papira i staviti
da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 170 stepeni.
Pečenu i ohlađenu koru preseći na pola, da se dobiju dve korice.
Fil 1: Krem šlag umutiti čvrsto sa mešavinom mleka i čokoladnog likera.
Dodati 50 g rastopljene čokolade i sjediniti. Margarin umutiti sa
šećerom u prahu, pa dodati kremu. Mikserom dobro umutiti. Slatku pavlaku
umutiti čvrsto, pa je dodati u fil. Sve sjediniti.
Fil 2: Krem šlag umutiti čvrsto sa mlekom. Dodati rastopljenu čokoladu i
sjediniti. Ubaciti kiselu pavlaku, pa mikserom umutiti. Na kraju dodati
penasto umućeni margarin sa šećerom u prahu i sve dobro sjediniti.
Uzeti jednu koricu i staviti u pleh, gde se pekla. Natopiti je sa
čokoladnim mlekom, pa preko staviti prvi fil i poravnati. Zatim staviti
drugi fil i, takođe, poravnati površinu. Najzad, staviti drugu koricu,
malo pritisnuti, pa i nju natopiti sa čokoladnim mlekom.
Po vrhu premazati kesicom, umućenog, krem šlaga od čokolade i ukrasiti,
krupno, rendanom belom i crnom čokoladom.
Staviti u frižider i sutradan poslužiti. Svako ko voli čokoladne,
kremaste kolače uživaće u ovom desertu.
Коментари
Постави коментар